Tips til hva du gjør med det du har for mye av....

EGGEPLOMMER: Plutselig står du der med hauger av eggeplommer. Og du kan jo ikke kaste dem heller.
Nei da kan du: Grave dem først, så speke. Da utvider du holdbarheten med ca 1 mnd.

Eller om du googler rundt etter en oppskrift der du kun skal ha eggeplommer i kaken. Om du spiser kake, da. 

MANGE EGG: Da kan du sylte dem. Ja, rett og slett hardkoke dem og legge dem på glass. Utvider holdbarheten med ca 1 mnd.

GRANSKUDD: De fleste sliter ikke med å ha for mye av det på lager, men om du har så knus dem sammen med salt. La tørke. Knus dem igjen i en morter og du har en deilig salt til marinader.

URTER: Har du for mye basilikum så kan du lage pesto. Eller putte dem på glass i olivenolje. Du kan lage basilikum salt.

RUCCOLA: Lag pesto av den. Bruk gjerne solsikkekjerner og en litt mildere hard-ost for å dempe den skarpe smaken fra Ruccola.

SITRONMELISSE: Knus dem sammen med sukker. La tørke og så får du et deilig sitrussukker til teen din. Dette varer lenge.

TENK: Kombiner med sukker eller salt avhengig av hva slags urt du har. OG du kan også tørke urten, isolert sett. Godt det også

VANILJESTENGER: Dette er et dyrt krydder og ikke visste jeg at man kunne bruke den flere ganger. Skyll av etter bruk og la tørke. Frøene kan du skrape ut om du ikke vil at de skal synes i matretten din, og eventuelt bruke til noe annet. Skal de oppbevares så gjøres det best i kjøleskap. Og har du en stang til overs – så legg den i sukker og rist fra tid til annen så får du det beste vaniljesukker.