Pommes Frites
Jeg har surret meg frem og tilbake inne på Youtube og kom etterhvert frem til denne komboen for å komme frem til de herligste, hjemmelagede …
Brownies, is og spenstige bringebær
En klassiker som kan bli litt voldsom og bombete.Men er man lettere glad i sjokolade så er jo dette superdigg. Jeg tilsatte noen bringebær fra …
Fastelavens bolle
Fastelavens bolle må vi ha! Det er bare så godt. Kanskje fordi jeg ikke spiser den mer enn en gang i året. I år puttet …
Rundstykker
Det er vel ingenting som er så godt som lukten av nybakte bakervarer? Og så smaker det så godt også. Da var det bare å …
Strasbourger
Navnet oser av gode minner fra min første gastronomiske reise, alene på Interrail som 18 åring. Gjensynet noen descennier senere bekreftet mine assosisasjoner til god …
Mamma sitt hjembakte brød
Slik jeg baker brød i dag har sin opprinnelse i en oppskrift min far hadde på rundstykker, for ca 45 år tilbake. Jeg har lagt …
Mushrom dream
Det blir jo noen kilo med traktkantarell om høsten, så det var ikke tilfeldig at jeg har denne ingrediensen lett tilgjengelig. Så da ble det …
Aspic for paté glasering
Aspic for pynt av pateer
Granskudd sirup
Egner seg som basis for te, på pannekaker, i en saus eller rett og slett en munnfull når du er litt sår i halsen. GRANSKUDDSIRUP …
Rips gelé
Beste venner med egen ripsbusk gir gode smaksopplevelser.
Panna Cotta med lime
Det startet jo med at jeg hadde kjøpt alt for mye fløte og melk -og lime. Og dette måtte jeg da kunne bruke til noe. …
Lumumba
Et hyggelig besøk av en venninne som blåste støv av en gammel og veldig god drikk: Lumumba. Vi snakker om Rom og Kakao. En lekkerbisken …
Portvin og cognac gelé
En liten dash av ditt og en liten dash av datt. Har jo laget litt geléer nå, og mener at jeg er tøff nok til …
Sellerirot puré
Jeg var i en middag og fikk servert dette som tilbehør til kjøtt. Oj oj oj – så godt. Og så viser det seg at …
Granskudd gelé
Så var det denne tiden på året igjen, da. At granskuddene kommer frem, lysegrønne og lekre. I år var det ca 15 dager senere enn …
Aspic for paté glasering
Aspic for pynt av pateer
Smakfull forrett med rogn
Category: FORRETT/SMÅRETT
Her skal man lage små nok biter ellers må man være stor i kjeften. :-). Poenget her er at man får med seg den enkelte …
Hjemmelaget smør
Det var den klassiske «handle alt for mye til en middag» som gjorde at jeg stod igjen med alt for mye fløte. Og det er …
Brownies, is og spenstige bringebær
En klassiker som kan bli litt voldsom og bombete.Men er man lettere glad i sjokolade så er jo dette superdigg. Jeg tilsatte noen bringebær fra …
Granskudd olje
Granskudd inneholder store mengder vitamin C. I tillegg har både granskudd og grannåler garvestoffer og terpen. Terpen utgjør hovedbestanddelen av planters og blomsters eteriske oljer. …
Reinsdyrpølser med konjakk
Jeg hadde aldri laget pølser før, men ved en opprydning i kjøkkenskapet under pandemien dukket det opp et sett med pølsehorn jeg hadde kjøpt til …
Rødvinsmarinerte lammekoteletter med rosmarin og timian
Til påsken så er det jo lam som gjelder. Og normalt; Lammelår. Men med en mini-kohort så ble det litt voldsomt og jeg skiftet ut …
Speket egg
Det er jo mye man kommer over når man har begynt å dypdykke i smakenes rike. Jeg har aldri hørt om speket egg før, jeg. …
Leverpostei
Category: FORRETT/SMÅRETT
Cooking Method: Ovnsbakt
Jeg hadde egentlig aldri tenkt på å lage min egen leverpostei. Jeg digger det jo og fatter ikke nå hvorfor jeg ikke har prøvde dette …
Smakfull forrett med rogn
Category: FORRETT/SMÅRETT
Her skal man lage små nok biter ellers må man være stor i kjeften. :-). Poenget her er at man får med seg den enkelte …
Bakte poteter og hvitløk
Så enkelt og så godt. Denne vrien hadde jeg ikke vært borte i før, men Guri meg som den appellerte til smakssansene mine. Den er …
Spinatterte
Category: FORRETT/SMÅRETT
Cooking Method: Ovnsbakt
OMG – denne var god :-). Kan spises som en forrett, som en del av tapas – men også som tilbehør til fisk eller kjøtt. …
Rotgrønnsaker bakt i ovnen
Denne oppskriften fant jeg i kokeboken til Jørgen Kolderup. Jeg anbefaler på det varmeste at du kjøper den for der finner du virkelig mange unike …
Speket egg
Det er jo mye man kommer over når man har begynt å dypdykke i smakenes rike. Jeg har aldri hørt om speket egg før, jeg. …
Andelever paté – vannbadet
Category: FORRETT/SMÅRETT
Når jeg først har begitt meg inn på paté veien – så utvides den stadig. I dag har jeg kikket rundt på forskjellige oppskrifter og …
Ananas dessert
OMG – veien blir sannelig til mens man går. Det startet med at jeg hadde litt mye koriander, skulle finne ut hva jeg kunne gjøre …
Andeleverpostei med farse
Category: FORRETT/SMÅRETT
Må bare kjapt skrive dette opp, mens jeg husker det. Jeg hadde så mye andelever i dag at jeg laget to forskjellige batcher. En med …
Pecorino Small Cheese Cookies
Jeg kjøpte en Pecorino Romano hos Gutta på Haugen, for jeg skulle lage noe. Det hadde jeg glemt. Og jeg hadde helt glemt osten. Nå …
Røyket ost
Category: RØYKET MAT
Cooking Method: Røyket
Jeg satte sammen boksen med trespon og ost og satte lokket over og satte den inn i stekeovnen.
Første gangen på 200 grader. Hm. Det ble veldig varmt. Veldig smeltet ost. Men veldig godt.
Kaldrøykt ost
Category: RØYKET MAT
Cooking Method: Røyket
Mens jeg ivrig venter på min nye smoking-gun har jeg lest meg opp på prinsippene om kaldrøyking av ost. Letter utålmodig fant jeg ut at …
Stekt andehjerte
Category: FORRETT/SMÅRETT
Cooking Method: Sous Vides, Stekt
Ja så stod jeg litt slukøret og så inn i den tomme disken der andeleveren skulle ha ligget. De var gått tomme. Hm. MEN – …
OMELETT PÅ GLASS :-)
Category: FORRETT/SMÅRETT, TILBEHØR
Cooking Method: Sous Vides
Så smart! Konsistensen er nærmest som fromasj. Og jeg har ikke fått følelsen av litt småkvalme som jeg av og til har av eggerøre. Fresht …
Brownies, is og spenstige bringebær
En klassiker som kan bli litt voldsom og bombete.Men er man lettere glad i sjokolade så er jo dette superdigg. Jeg tilsatte noen bringebær fra …
Rødvinsmarinerte lammekoteletter med rosmarin og timian
Til påsken så er det jo lam som gjelder. Og normalt; Lammelår. Men med en mini-kohort så ble det litt voldsomt og jeg skiftet ut …
Stekt andehjerte
Category: FORRETT/SMÅRETT
Cooking Method: Sous Vides, Stekt
Ja så stod jeg litt slukøret og så inn i den tomme disken der andeleveren skulle ha ligget. De var gått tomme. Hm. MEN – …
Andeleverpostei med farse
Category: FORRETT/SMÅRETT
Må bare kjapt skrive dette opp, mens jeg husker det. Jeg hadde så mye andelever i dag at jeg laget to forskjellige batcher. En med …
Strasbourger
Navnet oser av gode minner fra min første gastronomiske reise, alene på Interrail som 18 åring. Gjensynet noen descennier senere bekreftet mine assosisasjoner til god …
Trompetillas al ajillo: Tapas av traktkantareller
Category: FORRETT/SMÅRETT
Cooking Method: Stekt
NB: Du må være sikker på at det er Traktkantarell du har plukket. Den kan forveksles med dødelige sopper. Oppskriften er hentet fra: Verdensmat.
Syltet rødløk til hamburger og vilt
Jeg satt og kikket på en reklame for en kafé som serverte «verdens beste burgere», med syltet løk. Tenkte ikke mer på det, men jeg …
Syltet squash
I disse tider kan det være lurt å lære seg litt gamle foredlingsmetoder for mat. Man unngår å kaste mye, man kan ha ting stående …
GRANSKUDD SALT
Jeg plukker jo «litt» granskudd om våren og finner stadig nye måter å bruke denne flotte råvaren på. Granskudd salt gir en perfekt smak av …
Spekepølse
Spekepølser er kjempegodt, men jeg hadde av en eller annen grunn aldri hatt noen tanker om å lage det selv. Som mye annet, så tok …
Kakepynt – Fiol
Vårens vakreste fioler gleder enhver kake utover året og inn i vinteren, itl det ikke er flere igjen. Jeg er litt gjerrig på disse, og …