Fastelavens bolle

Fastelavens bolle må vi ha! Det er bare så godt. Kanskje fordi jeg ikke spiser den mer enn en gang i året. I år puttet …

Rundstykker

Det er vel ingenting som er så godt som lukten av nybakte bakervarer? Og så smaker det så godt også. Da var det bare å …

Strasbourger

Navnet oser av gode minner fra min første gastronomiske reise, alene på Interrail som 18 åring. Gjensynet noen descennier senere bekreftet mine assosisasjoner til god …

Pecorino Small Cheese Cookies

Jeg kjøpte en Pecorino Romano hos Gutta på Haugen, for jeg skulle lage noe. Det hadde jeg glemt. Og jeg hadde helt glemt osten. Nå …

Mamma sitt hjembakte brød

Slik jeg baker brød i dag har sin opprinnelse i en oppskrift min far hadde på rundstykker, for ca 45 år tilbake. Jeg har lagt …

Mushrom dream

Det blir jo noen kilo med traktkantarell om høsten, så det var ikke tilfeldig at jeg har denne ingrediensen lett tilgjengelig. Så da ble det …

Brownies, is og spenstige bringebær

En klassiker som kan bli litt voldsom og bombete.Men er man lettere glad i sjokolade så er jo dette superdigg. Jeg tilsatte noen bringebær fra …

Eple gelé

Jeg hadde behov for eplegelé i en oppskrift, men det fant jeg ikke i en eneste butikk. Men – nå var jeg jo blitt vant …

Granskudd sirup

Egner seg som basis for te, på pannekaker, i en saus eller rett og slett en munnfull når du er litt sår i halsen. GRANSKUDDSIRUP …

Rips gelé

Beste venner med egen ripsbusk gir gode smaksopplevelser.

Panna Cotta med lime

Det startet jo med at jeg hadde kjøpt alt for mye fløte og melk -og lime. Og dette måtte jeg da kunne bruke til noe. …

Ananas dessert

OMG – veien blir sannelig til mens man går. Det startet med at jeg hadde litt mye koriander, skulle finne ut hva jeg kunne gjøre …

Bringebær sirup

Jeg fikk noen poser med frosne bringebær. Og de måtte jeg prøve å lage en sirup av. Tenkte jeg. Den smaker nydelig over is og …

Strasbourger

Navnet oser av gode minner fra min første gastronomiske reise, alene på Interrail som 18 åring. Gjensynet noen descennier senere bekreftet mine assosisasjoner til god …

Lumumba

Et hyggelig besøk av en venninne som blåste støv av en gammel og veldig god drikk: Lumumba. Vi snakker om Rom og Kakao. En lekkerbisken …

Bringebær og solbær sirup

Her ble den til mens jeg var i gang. Jeg synkronforberedte bringebær og solbær, men endte med å måtte blande dem for det var litt …

Leverpostei

Jeg hadde egentlig aldri tenkt på å lage min egen leverpostei. Jeg digger det jo og fatter ikke nå hvorfor jeg ikke har prøvde dette …

Smakfull forrett med rogn

Her skal man lage små nok biter ellers må man være stor i kjeften. :-). Poenget her er at man får med seg den enkelte …

Spinatterte

OMG – denne var god :-). Kan spises som en forrett, som en del av tapas – men også som tilbehør til fisk eller kjøtt. …

Andelever paté – vannbadet

Når jeg først har begitt meg inn på paté veien – så utvides den stadig. I dag har jeg kikket rundt på forskjellige oppskrifter og …

Stekt andehjerte

Ja så stod jeg litt slukøret og så inn i den tomme disken der andeleveren skulle ha ligget. De var gått tomme. Hm. MEN – …

Pesto med basilikum og litt av hvert

Så stod jeg der da, med en fantastisk potte med basilikum. Den glemte jeg å servere til tomat og mozerella lunchen. Hm. Pesto ja, det …

OMELETT PÅ GLASS :-)

Så smart! Konsistensen er nærmest som fromasj. Og jeg har ikke fått følelsen av litt småkvalme som jeg av og til har av eggerøre. Fresht …

Spekepølse

Spekepølser er kjempegodt, men jeg hadde av en eller annen grunn aldri hatt noen tanker om å lage det selv. Som mye annet, så tok …

Andeleverpostei med farse

Må bare kjapt skrive dette opp, mens jeg husker det. Jeg hadde så mye andelever i dag at jeg laget to forskjellige batcher. En med …

Pecorino Small Cheese Cookies

Jeg kjøpte en Pecorino Romano hos Gutta på Haugen, for jeg skulle lage noe. Det hadde jeg glemt. Og jeg hadde helt glemt osten. Nå …

Strasbourger

Navnet oser av gode minner fra min første gastronomiske reise, alene på Interrail som 18 åring. Gjensynet noen descennier senere bekreftet mine assosisasjoner til god …

Pecorino Small Cheese Cookies

Jeg kjøpte en Pecorino Romano hos Gutta på Haugen, for jeg skulle lage noe. Det hadde jeg glemt. Og jeg hadde helt glemt osten. Nå …

Mushrom dream

Det blir jo noen kilo med traktkantarell om høsten, så det var ikke tilfeldig at jeg har denne ingrediensen lett tilgjengelig. Så da ble det …

Hippenkjeks

Florlette kjeks som et lekkert tilbehør til søte desserter, frukt, mv mv mv De står oppført med forskjellige versjoner av ingredienser. Mitt første forsøk ble …

Lammestek

Reinsdyrpølser med konjakk

Jeg hadde aldri laget pølser før, men ved en opprydning i kjøkkenskapet under pandemien dukket det opp et sett med pølsehorn jeg hadde kjøpt til …

Rødvinsmarinerte lammekoteletter med rosmarin og timian

Til påsken så er det jo lam som gjelder. Og normalt; Lammelår. Men med en mini-kohort så ble det litt voldsomt og jeg skiftet ut …

Røyket ost

Jeg satte sammen boksen med trespon og ost og satte lokket over og satte den inn i stekeovnen.
Første gangen på 200 grader. Hm. Det ble veldig varmt. Veldig smeltet ost. Men veldig godt.

Kaldrøykt ost

Mens jeg ivrig venter på min nye smoking-gun har jeg lest meg opp på prinsippene om kaldrøyking av ost. Letter utålmodig fant jeg ut at …

LIME SUKKER

Jeg sitter ofte igjen med urter som tørker vekk etter bruk. Jeg hadde jo laget pesto av ruccolaen jeg hadde for mye av i plantekassen …

GRANSKUDD SALT

Jeg plukker jo «litt» granskudd om våren og finner stadig nye måter å bruke denne flotte råvaren på. Granskudd salt gir en perfekt smak av …

Sopp soya

Med all den traktkantarellen jeg er så heldig å finne om høsten, blir det rom for utprøving av nye oppskrifter. Som soppsoya. Jeg laget først …

Aspic for paté glasering

Aspic for pynt av pateer

Bakte poteter og hvitløk

Så enkelt og så godt. Denne vrien hadde jeg ikke vært borte i før, men Guri meg som den appellerte til smakssansene mine. Den er …

Hjemmelaget smør

Det var den klassiske «handle alt for mye til en middag» som gjorde at jeg stod igjen med alt for mye fløte. Og det er …

Akevitt gelé

Eple gelé

Jeg hadde behov for eplegelé i en oppskrift, men det fant jeg ikke i en eneste butikk. Men – nå var jeg jo blitt vant …

Granskudd sirup

Egner seg som basis for te, på pannekaker, i en saus eller rett og slett en munnfull når du er litt sår i halsen. GRANSKUDDSIRUP …

Rips gelé

Beste venner med egen ripsbusk gir gode smaksopplevelser.

Granskudd olje

Granskudd inneholder store mengder vitamin C. I tillegg har både granskudd og grannåler garvestoffer og terpen. Terpen utgjør hovedbestanddelen av planters og blomsters eteriske oljer. …

Rotgrønnsaker bakt i ovnen

Denne oppskriften fant jeg i kokeboken til Jørgen Kolderup. Jeg anbefaler på det varmeste at du kjøper den for der finner du virkelig mange unike …

Speket egg

Det er jo mye man kommer over når man har begynt å dypdykke i smakenes rike. Jeg har aldri hørt om speket egg før, jeg. …