Syltet squash

I disse tider kan det være lurt å lære seg litt gamle foredlingsmetoder for mat. Man unngår å kaste mye, man kan ha ting stående i mye lengre tid -og man kan benytte de gode tilbudene man finner. Disse squash bitene her synes jeg smakte som sylteagurk. Og det liker jeg jo, så det var fint :-)
Servings: 1 yield(s)
Ingredients
  • 1 kg squash
  • 4 dl 7% eddik
  • 6 dl sukker
  • 2 ts salt
  • 1 kanelstang
  • 4 hele nellik
  • 1 ts sorte pepperkorn
  • Skall av en halv sitron (Jeg brukte flytende sitron :-))
Instructions
  1. Skrell squashene, del dem i to og ta ut kjernehuset. Kutt dem i 2–3 cm store biter. Kok opp eddik, sukker og salt, og legg i squashbitene, og kok i 2 minutter. Ta opp squashen med en hullsleiv, og ha den på varme, rene glass. Legg krydder og sitronskall i laken, og kok uten lokk i 15 minutter. Avkjøl. Hell laken over squashen, og sett på lokk. Oppbevares kjølig. Squashen kan byttes ut med gresskar. Oppskriften er hentet fra https://www.dansukker.no/no/oppskrifter/syltet-squash