Strasbourger

Yields: 1 Serving

Navnet oser av gode minner fra min første gastronomiske reise, alene på Interrail som 18 åring. Gjensynet noen descennier senere bekreftet mine assosisasjoner til god mat og drikke. På en sen, mørk og våt høstkveld i oktober – hva passet bedre enn å fylle huset med duften av deilige småkaker med kakaonibs?
De formelig smelter i munnen.

Her legger jeg ut oppskriften jeg fant på Dagbladet (originalen har lenket til her)

Jeg klarte jo ikke å dy meg, men var innom min utsøkte krydderhylle og gikk rett på testing med andre smakskomboer.
Fantastisk!

Ingredients

0/6 Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Melis, kakaonibs, vaniljesukker og smør ble blandet i foodprosessoren. Sammen med et lite utvalg spices som jeg laget i SPICELAB :-)
  • Helte potetmelet oppi, og kjørte prosessoren videre. Startet med å helle litt og litt av melet oppi, men helte ikke opp alt.
  • Ja - jeg hadde en kakesprøyte, men den funket ikke når jeg skulle bruke den. Åpningen var alt for liten. Jeg bare klippet av sprøyteposen for enden, og ut tøt det litt tykke tarmer. Jeg skar dem opp på langs, og rullet dem litt rundt. Jeg har da bakt berlinerkranser før :-)
  • STEKING
  • Ovnen stod allerede på 175 grader og inn bar det. Stekte først i de anviste 10 minutter, men lot dem stå i 4 minutter til. Man vet aldri.
  • FERDIG! De lekre, sprø, deilige sjokolade-kjeksene som ja - bare smeltet på tungen. Dette var gøy. Og igjen, dette hadde jeg jo aldri laget før. Det var også UPRØVD :-)