Stekt andehjerte

Yields: 1 Serving

Ja så stod jeg litt slukøret og så inn i den tomme disken der andeleveren skulle ha ligget. De var gått tomme. Hm. MEN – der så jeg andehjerter og tenkte at DET måtte jeg prøve å lage noe ut av.
Dette er en forrett eller smårett og det er bare å digge inn.

Ingredients

0/4 Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Fjern eventuelle sener og fett fra hjertene og skjær toppen av dem. Hjertene legges i saltlaken i 2 timer før de deretter må skylles, svært nøye, for å få vekk saltsmaken. ELLER da kan graves først. 50/50. sukker/sat i 10 min.
  • Jeg satte stekepannen på høy varme og la oppi løkene som var kuttet i to. Og jeg var raus med smøret. Etterhvert la jeg oppi hjertene som lå og stekte sammen med løken frem til de hadde fått farge. Ca 2-3 minutter.
  • TILBEHØR
  • Man KAN tilsette litt appelsinsaft, teriayaki og soya og krydder som koriander, kanel og frisk timian. Granskudd gelé Granskudd sirup Litt salat og persille kanskje
  • STEKT PÅ BÅL
  • SLIK GJØR DU Rens dem og tre på spyd. Krydre med salt og pepper. De skal så vidt være brunet og varme, ikke gjennomstekte.
  • EINERRØYKT ANDEHJERTE
  • EINERRØYKT ANDEHJERTE 8 andehjerter finhakkede grønne einebær finhakket og tørket rognebær 8 einerkvister salt og pepper Rens andehjertene for sener, og puss bort overflødig fett. Tre hjertene på einerkvistene, salte og stek dem raskt i varm panne med nøytral olje. Dryss over grønne einebær og tørket rognebær. Anrettes på tallerken. Brenn av litt einerkvister, legg på tallerken og legg glassklokke over slik at de blir lett røykte.

Notes

VARIANT FRA Restaurant Ylajali, Oslo ved kjøkkensjef Even Ramsvik. Må prøves, vel?

ANDEHJERTER OG ANDEEGG
Til 4 personer

8 andehjerter fra Holte gård
1 andeegg fra Holte gård
2 dl tørr hvitvin
1 ss hvitvinseddik
3 dl brunet smør, trukket med:
100 g fryst eller fersk steinsopp
einerbær
ferske einerkvister
2 dl andekraft
100 g sjampinjong
50 g tørket skogsopp
4 gulrøtter
grovt salt
0,5 dl gulrotjuice
2 ss hvitvinseddik
Gulrøtter
Gulrøttene vaskes og skrelles, og saltes med grovt salt i cirka 3 timer. De skylles og vakuumeres på full effekt med gulrotjuice som vi har kokt kjapt opp med eddik, før de legges på sterile glass sammen med laken. Lagres i opptil 6 måneder.

Andehjerter

Kok opp en klar andekraft med sjampinjong i tynne skiver, tilsett tørket sopp og la den trekke uten varme i cirka 1 time, siles og smakes til. Kok inn vin og eddik til cirka 1 ss. Pisk opp en hollandaisesaus av vin, andeeggeplomme og steinsoppsmør. Smak til og ha den i en spumaflaske. På Ylajali griller vi andehjertene på einerkvister på en sprengfyrt Primo keramisk grill. Før servering vender vi dem i brunet smør og litt knuste, ferske einerbær.