Spinatterte

OMG - denne var god :-). Kan spises som en forrett, som en del av tapas - men også som tilbehør til fisk eller kjøtt. En fantastisk god smakskombinasjon mellom krydder og spinet og ost og fløte og...
Servings: 8 yield(s)
Ingredients
    TERTE DEIG
  • 200 g hvetemel
  • 150 g smør
  • 1 egg
  • 1/2 ts salt
  • FYLL
  • 250 g grovhakket spinat (frosset er fint)
  • 4 ss smør
  • 3 dl rømme 20%
  • 4 ss revet ost
  • 4 ss fløte, 35%
  • 1 - 2 egg
  • revet muskat
  • salt
  • smør
Instructions
  1. DEIGEN Elt ingrediensene raskt sammen. Kjelve deigen ut til en rund leiv eller klem den direkte t i en rund form, som er smurt bare i bunnen. Prikk bunnen godt med en gaffel
  2. STEKING AV DEIGEN Rull sammen litt aluminiumsfolie og legg det langs kanten mens tertebunnen stekes i ca 20 min., ved 225-250grader.C Terten skal være lysebrun og nesten gjennomstekt.
  3. FYLLET LAGER DU MENS DEIGEN STEKES Tin spinaten i dørslag og klem ut vannet. Ha spinaten i en kasserolle og tilsett smør. La det surre litt. Ta den fra varmen og tilsett rømme, ost, fløte og lettvispede egg. Fjern aluminiumsfolien og ha spionatfyllet i tertebunnen. Legg noen smørklatter Over og stek terten ferdig ved same temperatur og i ca 15 min