Spinatterte
OMG - denne var god :-).
Kan spises som en forrett, som en del av tapas - men også som tilbehør til fisk eller kjøtt.
En fantastisk god smakskombinasjon mellom krydder og spinet og ost og fløte og...
Ingredients
TERTE DEIG
-
200 g hvetemel
-
150 g smør
-
1 egg
-
1/2 ts salt
FYLL
-
250 g grovhakket spinat (frosset er fint)
-
4 ss smør
-
3 dl rømme 20%
-
4 ss revet ost
-
4 ss fløte, 35%
-
1 - 2 egg
-
revet muskat
-
salt
-
smør
Instructions
-
DEIGEN
Elt ingrediensene raskt sammen. Kjelve deigen ut til en rund leiv eller klem den direkte t i en rund form, som er smurt bare i bunnen.
Prikk bunnen godt med en gaffel
-
STEKING AV DEIGEN
Rull sammen litt aluminiumsfolie og legg det langs kanten mens tertebunnen stekes i ca 20 min., ved 225-250grader.C
Terten skal være lysebrun og nesten gjennomstekt.
-
FYLLET LAGER DU MENS DEIGEN STEKES
Tin spinaten i dørslag og klem ut vannet.
Ha spinaten i en kasserolle og tilsett smør.
La det surre litt.
Ta den fra varmen og tilsett rømme, ost, fløte og lettvispede egg.
Fjern aluminiumsfolien og ha spionatfyllet i tertebunnen.
Legg noen smørklatter Over og stek terten ferdig ved same temperatur og i ca 15 min