Speket egg

Det er jo mye man kommer over når man har begynt å dypdykke i smakenes rike. Jeg har aldri hørt om speket egg før, jeg. Det er i alle fall veldig godt i revet form. Som et krydder.
Servings: 1 yield(s)
Ingredients
  • 1 egg
  • 3 ss salt (Rett og slett 3/2 av sukker og salt)
  • 2 ss sukker (Rett og slett 3/2 av sukker og salt)
Instructions
  1. Bland sukker og salt. Godt. Jeg helte det i et kjøkken glass for å kunne følge prosessen.
  2. Jeg laget en grop og helte en eggeplomme varsomt ned i gropen.
  3. Fyll over med resten av sukker og saltblandingen. Jeg la over plastfolie og satte glasset i kjøleskapet der det skal stå i 24 timer.
  4. Ta eggeplommen ut av både kjøleskap og salt/sukker blandingen. Skyll plommen godt og legg den på et bakepapir og sett den inn i stekeovnen på ca 50 grader. 1 time på hver side.
  5. Rives som parmesan. De holder seg 3-4 uker i kjøleskapet om du har lagt dem i en luftett beholder.
Recipe Notes

Og hva skal man da bruke dette til? Jo - speket egg oppfattes som umami. F.eks. over pasta, biff-tartar eller egg og bacon. Revet over Salmalaks carpaccio Revet over røkt kolje eller makrell OG du kan også grave den i soyasaus TIPS Skal du bruke eggeplommen til en salt rett bruk 50/50 salt Skal du bruke den til dessert bruk 30/70 salt/sukker - og gjerne tilsett tørkede einerbær og vanilje i blandingen