Sopp paté

Yields: 1 Serving

Med tidenes sopp høst, igjen 🙂 kan man endelig være kreativ utover det å kose seg med 1 skive brød med sopp. Det er det ultimate og mest magiske måltidet, men soppen bør da være fersk. Så per tur blir det bare noen slike måltider, før man tørker og forveller og sparer til senere. Men hva annet kan man gjøre med soppen?

Jeg har laget en paté oppskrift som jeg nå har spunnet videre på.
Første runde synes jeg ble litt tam, men runde nr. 2 bærer preg av å være litt mer spenstig med krydder og sammensetninger. Og en liten dash vin i maten gjør seg alltid 🙂

Egner seg som forrett, til tapasen -eller man kan kanskje ta litt i en butterdeig? Må testes. Men først dagens eksperiment.

Ingredients

0/11 Ingredients

Instructions

0/6 Instructions
  • Ut å plukke sopp. Du kan bruke mye forskjellig, les deg opp på dette. Jeg bruker kantarell -og kanskje litt traktkantarell. Mens andre bruker - ja hva vet jeg. Sjekk ut på egen hånd. :-)
  • Kutt soppen i mindre biter, før du steker den i ca 10-15 minutter.
  • Kutt løk og hvitløk, og stek det mykt/blankt
  • Hell hvitvinen oppi, og la det koke ned til det halve Hell tilbake sopp, nøtter og kok det litt sammen. Hell oppi fløten, kremosten og riv litt parmesan over. La det kjøle seg litt
  • Hell alt opp i foodprosessoren eller mos alt med en stavmikser. Legg det opp i porsjonsbeholdere. Sett dem til kjøling, før du lukker boksene La smaken sette seg i minst en time før du spiser den på en baguette skive eller over en salat.
  • Oppbevaring. I kjøleskap ca 1 uke I fryseren, ca 3 mnd Trur eg.

Tags

#Sopp