Hjemmelaget smør

Yields: 1 Serving

Det var den klassiske «handle alt for mye til en middag» som gjorde at jeg stod igjen med alt for mye fløte. Og det er jo ikke deg jeg bruker mest av i hverdagen så jeg surret rundt og tenkte at jeg kunne jo prøve å lage smør. Det hadde jeg aldri gjort før. Og smøret ble sannelig min hatt meg veldig god. Jeg puttet oppi de bakte hvitløkene som var igjen etter middagen samt litt persille. Løypen gikk rett i sausen dagen etter.

Ingredients

0/2 Ingredients

Instructions

0/3 Instructions
  • Hell fløten eller rømmen over i en bolle. Du kan piske med en kjøkkenmaskin eller en elektrisk visp. Pisk på medium-høy fart til fettet og kjernemelken er separert.
  • Hell den ferdigpiskede massen over i en sikt for å skille smøret og kjernemelken. Press ut mest mulig av kjernemelken. Kjernemelken kan du spare til å lage en god saus
  • Kna smøret godt og press ut alle rester av kjernemelken. Nå kan også saltet knas inn. Eller også andre smaker som: Hvitløk, basilikum, chili, persille eller grillkrydder. Ha smøret i en plastfolie og rull det til en pølse som du kan skjære serveringsklare skiver til gjester.