Sellerirot puré
Jeg var i en middag og fikk servert dette som tilbehør til kjøtt. Oj oj oj - så godt. Og så viser det seg at det er så enkelt å lage. Så nå er det min tur til å finne en oppskrift og sette i gang.
For å spare tid - så kokte jeg det opp på forhånd, for å gi det et oppkok før mosing og servering.
Ingredients
-
250 g sellerirot
-
2,5 dl helmelk
(1 dl pr 100 gram rot)
-
2 ss smør
-
salt
(smak meg frem)
-
pepper
(smak meg frem)
-
frisk hakket persille
(garnityr)
Instructions
-
Jeg skrellet selleriroten og skar den i minde biter.
-
Jeg hadde bitene i en kasserolle sammen med melk og kokte opp under omrøring til mesteparten av væsken var borte og selleriroten var mør. Jeg satte ned varmen og lot det småkoke - for som kjent har jo melk en tendens til raskt å koke over. Så la jeg et ikke tett lokk over. Dvs. det ble en tallerken det, da :-)
-
Alt klart? Da var det bare å kjøre selleriroten til en puré med stavmikser og blande inn smør. Smak til med salt og pepper og garnér med persille. Voila!