Sellerirot puré

Jeg var i en middag og fikk servert dette som tilbehør til kjøtt. Oj oj oj - så godt. Og så viser det seg at det er så enkelt å lage. Så nå er det min tur til å finne en oppskrift og sette i gang. For å spare tid - så kokte jeg det opp på forhånd, for å gi det et oppkok før mosing og servering.
Servings: 1 yield(s)
Ingredients
  • 250 g sellerirot
  • 2,5 dl helmelk (1 dl pr 100 gram rot)
  • 2 ss smør
  • salt (smak meg frem)
  • pepper (smak meg frem)
  • frisk hakket persille (garnityr)
Instructions
  1. Jeg skrellet selleriroten og skar den i minde biter.
  2. Jeg hadde bitene i en kasserolle sammen med melk og kokte opp under omrøring til mesteparten av væsken var borte og selleriroten var mør. Jeg satte ned varmen og lot det småkoke - for som kjent har jo melk en tendens til raskt å koke over. Så la jeg et ikke tett lokk over. Dvs. det ble en tallerken det, da :-)
  3. Alt klart? Da var det bare å kjøre selleriroten til en puré med stavmikser og blande inn smør. Smak til med salt og pepper og garnér med persille. Voila!