Rips gelé

Smaken av barndom. Rips rett fra busken eller lukten når det ble laget ripsgelé på kjøkkenet. Og små glass som vi fikk til jul.
Servings: 1 yield(s)
Ingredients
  • rips
  • 2-3 dl vann pr kg rips
  • 750-900 g pr kg rips
Instructions
  1. Jeg plukket så mye rips jeg kunne. Renset dem for pinner og blader og la dem oppi en kjele for koking Jeg tilsatte ca 2-3 dl vann pr kg rips Og lot det koke ca 30 min til bærene hadde falt sammen
  2. Så silte jeg fra saften og helte det tilbake i kjelen Jeg målte opp hvor mye saft det var og tilsatte 750 - 900 g sukker pr liter silt saft Jeg liker den ikke så søt så jeg holdt meg på den nedre vekten her Og jeg lot det koke uten lokk i ca 15 min uten å røre i den. Jeg fjernet skummet som dannet seg på toppen
  3. Så er det tid for den noe nervepirrende «geletesten», for å sjekke om saften vil stivne til gele når den avkjøles. Drypp ca. 1 ss av den varme ripssaften på en kald asjett og sett den i kjøleskapet for rask nedkjøling. Dra en skje gjennom den kalde bærblandingen. Dersom dråpen ikke samler seg igjen er geleen ferdig.
  4. Tilsett eventuelt mer sukker og kanskje litt pektin for å få den stiv. Jeg satte umiddelbart på lokk og satte glassene opp/ned for å sikre at de var tette.