Reinsdyrpølser med konjakk

Jeg hadde aldri laget pølser før, men ved en opprydning i kjøkkenskapet under pandemien dukket det opp et sett med pølsehorn jeg hadde kjøpt til min KitchnAid. Og aldri brukt. Dette måtte testes. Og vips så var jeg i gang. Kanskje den beste maten har to ender? Prøv gjerne selv.
Servings: 1 yield(s)
Prep Time: 30 mins
Cook Time: 60 mins
Total Time: 90 mins
Ingredients
  • 800 g kjøttdeig av reinsdyr
  • 200 g medisterdeig
  • 2 ts salt
  • 1/2 ts nitritt salt
  • 1 ts malt hvit pepper
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 1 ts rosepepper
  • 1 ts grønn pepper
  • 2 ts koriander
  • 4 einerbær
  • En klype chiliexplotion
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss rapsolje (Her brukte jeg granskuddsoljen jeg har laget)
  • 2 ss kremfløte
  • 2 ss konjakk
  • Ca 30 g fåretarm (Svinetarm er vel egentlig å anbefale)
Instructions
  1. Jeg har tarmene liggende i fryseren og trakk ut et par stykker som jeg la i vann. De skal vannes ut et par timer før bruk. Og tarmene skal også skylles gjennom med vann.
  2. Deretter målte jeg opp alt krydderet som skulle i. Synes det er så greit å samle alt.
  3. Kjøttet blandet jeg sammen i min KitchnAid. Deretter blandet jeg i krydderet og så væskene Lot det surre å gå litt så det ble godt blandet.
  4. Jeg innrettet maskinen i arbeidshøyde og startet stappingen. Fåretarmen er skjørere enn svinetarmen, men jeg synes jeg fikk det bra til. Det var få sprekker og egentlig ganske jevn tykkelse på dem.
  5. Pølsene bærer helt klart preg av å være håndlaget med sine forskjellige lengder. Morro det, da :-)
  6. Jeg legger dem i vakumposer før innfrysning. Før servering skal pølsene trekkes i ca 15 minutter