Reinsdyrpølser med konjakk
Jeg hadde aldri laget pølser før, men ved en opprydning i kjøkkenskapet under pandemien dukket det opp et sett med pølsehorn jeg hadde kjøpt til min KitchnAid. Og aldri brukt. Dette måtte testes. Og vips så var jeg i gang. Kanskje den beste maten har to ender? Prøv gjerne selv.
Servings:
1
yield(s)
Prep Time:
30
mins
Cook Time:
60
mins
Total Time:
90
mins
Ingredients
-
800 g kjøttdeig av reinsdyr
-
200 g medisterdeig
-
2 ts salt
-
1/2 ts nitritt salt
-
1 ts malt hvit pepper
-
0,5 ts malt ingefær
-
1 ts rosepepper
-
1 ts grønn pepper
-
2 ts koriander
-
4 einerbær
-
En klype chiliexplotion
-
0,5 dl vann
-
2 ss rapsolje
(Her brukte jeg granskuddsoljen jeg har laget)
-
2 ss kremfløte
-
2 ss konjakk
-
Ca 30 g fåretarm
(Svinetarm er vel egentlig å anbefale)
Instructions
-
Jeg har tarmene liggende i fryseren og trakk ut et par stykker som jeg la i vann. De skal vannes ut et par timer før bruk. Og tarmene skal også skylles gjennom med vann.
-
Deretter målte jeg opp alt krydderet som skulle i. Synes det er så greit å samle alt.
-
Kjøttet blandet jeg sammen i min KitchnAid.
Deretter blandet jeg i krydderet og så væskene
Lot det surre å gå litt så det ble godt blandet.
-
Jeg innrettet maskinen i arbeidshøyde og startet stappingen.
Fåretarmen er skjørere enn svinetarmen, men jeg synes jeg fikk det bra til. Det var få sprekker og egentlig ganske jevn tykkelse på dem.
-
Pølsene bærer helt klart preg av å være håndlaget med sine forskjellige lengder. Morro det, da :-)
-
Jeg legger dem i vakumposer før innfrysning.
Før servering skal pølsene trekkes i ca 15 minutter