Portvin og cognac gelé

Yields: 1 Serving

En liten dash av ditt og en liten dash av datt. Har jo laget litt geléer nå, og mener at jeg er tøff nok til å kunne eksperimentere litt. Jeg hadde jo kjøpt inn portvin og Cognac til matbruk – og synes det er kjempegøy å prøve noe nytt 🙂

Ingredients

0/6 Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Jeg la gelatinplatene i kaldt vann
  • Jeg blandet sammen sukker og vann og ga det et oppkok, før jeg helte oppi portvinen. Smakstilsatte med cognac og sitron.
  • Når dette hadde kokt opp igjen trakk jeg gryten fra varmen og la oppi gelatinen og rørte godt rundt.
  • Så var det å vente da!
  • Hva kan geleen brukes til?
  • Jeg laget den for å glasere en andelever paté. Egner seg også svært godt til ost, som tilbehør til kjøtt, vilt, kylling, gryteretter

Notes

TIPS

Kan også bruke kun portvin og vann
Skal kokes opp til 70 grader, men ikke koke
Kan også legge oppi laurbærblader, sort pepper etc og utvikle geléen til egen smak

Kan også bruke kjøttkraft som en del av væsken
Sitron kan man velge å ha med eller ikke
Større mengde portvin kan brukes
WHOPS: Alkohol prosent over 20 blir ikke stiv gelé. Så lærte jeg det.