Pommes Frites

Yields: 1 Serving

Jeg har surret meg frem og tilbake inne på Youtube og kom etterhvert frem til denne komboen for å komme frem til de herligste, hjemmelagede pommes frites. Wow – for en smak. Også så crispy og så gode. Hemmeligheten her ligger nok mest i prosessene.

Ingredients

0/5 Ingredients

Instructions

0/7 Instructions
  • Skrell og skjær potetene opp i lange, strips. Skyll i gjennom, og la dem ligge i det kalde vannet ca 1/2 time. Dette for å få ut stivelsen
  • Hell over kokende varmt vann, og la ligge i dette a 10 min Ta dem opp av vannet, og tørk av dem all væske.
  • Ha dem i en pose og hell 2 ss potetmel over. Rist rundt, så det dekker overalt.
  • Hell over olje, og deretter Timian - og rist rundt på posen, slik at dette dekker pommes fritene, helt. Legg posen i fryseren i ca 15 min
  • Legg dem i air fryeren, og la de få ca 10 min på 160 grader
  • Så var det ut og over en tallerken igjen, som ble satt inn i fryseren ca 30 minutter
  • Så var det siste runde i air-fryeren ca 180 grader. Her var det bare å følge med, og når jeg synes at de var stekt nok tok jeg dem opp. Og helte noen salige saltflak, Maldon, over dem. Yammi!!