Pesto med basilikum og litt av hvert

Så stod jeg der da, med en fantastisk potte med basilikum. Den glemte jeg å servere til tomat og mozerella lunchen. Hm. Pesto ja, det kunne jeg jo lage. Jeg har faktisk aldri laget det før. Det ble litt av ditt og litt av datt og kjempedigg.
Servings: 1 yield(s)
Ingredients
  • 1 krydderbusk med Basilikum (klippet opp)
  • 3 fedd hvitløk (tror det går veldig fint med 2 fedd :-))
  • 1 - 1/2 dl granskuddolje (Forsøker en 50/50 blanding neste gang)
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 knivsodd pepper
  • 1 ts salt
  • 60 g solsikke frø (jeg hadde ikke pinjekjerner..) (Disse fikk seg en tur i stekepannen først)
  • 50 g revet parmesan (Den kom etterhvert)
Instructions
  1. Først stekte jeg opp solsikkefrøene så de fikk kjølne seg litt
  2. Deretter hakket jeg opp basilikumen og hvitløken og hadde i krydderet.
  3. Jeg puttet alt i et litermål og kjørte i gang med stavmikseren. Startet først med litt olje, og helte i mer underveis. Så var det å smake seg frem da, til DEN smaken. For det ble det virkelig.
  4. La den over på glass - og der ble den ikke lenge :-) Jeg hadde ikke parmesan så det ble slik det ble. Men så kjøpte jeg parmesan etterpå og blandet i og da kjente jeg virkelig hvordan parmesanen avrundet pestoen. Artig.
Recipe Notes

Hjemmelaget pesto holder ca 2 uker i kjøleskap. Men den kan også fryses ned. VARIANTER KAN LAGES PÅ: Ruccola Ramsløk Koriander Spinat Jeg har også prøvd meg frem med andre harde oster. Spesielt til Ruccola så var det lurt å ha en mildere ost fordi Ruccolaen er litt skarp. Og du - jeg fant et tips om å la Ruccolaen ligge i lunkent vann i ca 15 min for å dempe den bitre smaken. Smart!