Marsipan

Servings: 1 yield(s)
Ingredients
  • 125 gram mandler
  • 125 gram melis (Kan erstattes med honning eller sirup)
  • 2 eggehviter
  • 1-2 ts sitronsaft
Instructions
  1. Her rakk jeg ikke å ta mange bilder før det hele var ferdig. La mandlene koke opp, og trekke 3-4 minutter Smett av skallet La de tørke i 2 dager
  2. Legg alt opp i kjøkkenmaskinen, som er påsatt kniv funksjonen. Mandler først, så melis, eggehvite og litt sitron. Elt rundt til det blir en deig
  3. Kna deigen litt opp med mandelmel om den er for løs. Eller tilsett litt mer eggehvite, om den er for hard. Jeg smakstilsatte den ene halvparten med litt cognac. Voksenmarsipan :-)
  4. Jeg laget en glasur med kokesjokolade. Den varmet jeg først opp til 44 grader Kjølte ned til 21 grader. Så varmet jeg den opp til 32 grader. Mitt nye termometer ble flittig brukt. Halvparten ble dekorert med strøssel, mens marsipanen med konjakk ble dekorert med appelsinflak. Kjekt å kunne skille de 2 batchene :-)