Mamma sitt hjembakte brød

Yields: 1 Serving

Slik jeg baker brød i dag har sin opprinnelse i en oppskrift min far hadde på rundstykker, for ca 45 år tilbake. Jeg har lagt til litt her og litt der. Og det er veldig hyggelig at sønnen min, gjennom alle år virkelig har digget mammas hjemmebakte brød.

Vel etablert med sin nye familie så slår det ikke feil å ta turen innom, med nybakt brød. Det er stas for mammaen!

Ingredients

0/8 Ingredients

Instructions

0/6 Instructions
  • Nå er jeg så heldig å eie en Kitchen Aid, og jeg må si at arbeidet går som en lek. Men all knaingen av deig hadde vel sin misjon i sin tid. Jeg blandet sammen alt det tørre, og helte gradvis væsken oppi - og lot det surre å gå
  • Jeg har ikke så dårlig tid lenger, så nå får deigen heve den tiden den skal heve.
  • Jeg bruker brødformer. Knar ut den hevede deigen, legger oppi formen. Pensler med vann, krydderier og Maldon salt. Så har jeg tid til at også denne runden får heve godt.
  • Litt lekre stekte brød, da. Og de smakte nydelig. Som alltid. MEN - når jeg nå jobber meg opp på et videre nivå så sjekket jeg litt. Jeg bruker Thermapennen (supersmart! Hadde jo ikke en slik tidligere) Ovnen skal stå 220 grader C for en deig på ca 800g Steke i ca 40min OG - kjernetemperaturen skal være ca 85 grader. Eller også mellom 87-90. Tjoho - disse hadde vel kanskje blitt stående en stund, men nå målte jeg i vei med all enkelthet - traff temperaturen på hele 93 grader. Tok brødene ut. Perfetto!!
  • Jeg var ikke sjenert over å gi bort dette brødet :-)
  • Pakket pent inn i håndkle. ES Det vil jeg gjerne ha tilbake :-)