Lumumba

Et hyggelig besøk av en venninne som blåste støv av en gammel og veldig god drikk: Lumumba. Vi snakker om Rom og Kakao. En lekkerbisken av en smaksbombe som i særdeleshet passer på vinteren. Den raske varianten når du kommer hjem fra ski er å helle en pose med kakao i en kopp, helle på varmt vann og deretter rom. ELLER - lage drikken litt mer gjennomført :-)
Servings: 3 yield(s)
Prep Time: 10 mins
Cook Time: 10 mins
Total Time: 20 mins
Ingredients
  • 1/1 vaniljestang
  • 3 dl melk
  • 100 g 70%(mørkt sjokolade )
  • 1/2 ts chili (Finhakk Chili uten frø)
  • 6 cl mørk rom
Instructions
  1. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha dette i en kjele sammen med melk og chili. Varmes opp til det når kokepunktet. Da tar du kjelen av platen og har i sjokoladen. Rør rundt til den har smeltet. Ha mørk rom i en kopp eller to (tre) og hell sjokoladeblandingen over. PS Beregn cirka 2 cl rom per kopp.