Lumumba
Et hyggelig besøk av en venninne som blåste støv av en gammel og veldig god drikk: Lumumba.
Vi snakker om Rom og Kakao. En lekkerbisken av en smaksbombe som i særdeleshet passer på vinteren.
Den raske varianten når du kommer hjem fra ski er å helle en pose med kakao i en kopp, helle på varmt vann og deretter rom. ELLER - lage drikken litt mer gjennomført :-)
Servings:
3
yield(s)
Prep Time:
10
mins
Cook Time:
10
mins
Total Time:
20
mins
Ingredients
-
1/1 vaniljestang
-
3 dl melk
-
100 g 70%(mørkt sjokolade )
-
1/2 ts chili
(Finhakk Chili uten frø)
-
6 cl mørk rom
Instructions
-
Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha dette i en kjele sammen med melk og chili. Varmes opp til det når kokepunktet. Da tar du kjelen av platen og har i sjokoladen. Rør rundt til den har smeltet. Ha mørk rom i en kopp eller to (tre) og hell sjokoladeblandingen over. PS Beregn cirka 2 cl rom per kopp.