Litt stivere jordbærsyltetøy

Yields: 1 Serving

Ingredients

0/3 Ingredients

Instructions

0/3 Instructions
  • Kok opp jordbærene. Jeg la dem i gryten som de var, og satte på platen på fullt. Ikke smart. De brant seg faktisk. Jordbærene altså. Jeg helte derfor litt vann oppi gryten. Det hjalp fint på jordbærene, men det freste så det holdt og dampen steg. Men det funket. ALTSÅ: Ta litt vann i bunnen av gryten først. Skjær jordbærene i passelige biter, og kok opp i ca 10 minutter.
  • Jeg tok gryten av platen og blandet gradvis mer og mer sukker inn. Viktig å smake seg frem, for noen jordbær er søtere enn andre og har ikke behov for så mye sukker. Hadde målt opp maks sukkermengde først så jeg ikke skulle ta en overkill. Jeg dro gryten tilbake på platen og ga den et lite oppkok for å sørge for at sukkeret smeltet seg godt inn.
  • Med kanskje litt mye vann i gryten ble jo syltetøyet temmelig sausete. Hm. Dette måtte jeg gjøre noe med. Det var da jeg tenkte gelatin pulver. 3 ts til 1/2 liter væske stod det. Det var kanskje da jeg bommet litt, for jeg målte jo ikke opp det hele. Tror nok selve syltetøyet totalt sett inkludert bær var 1/2 liter. Men ikke væsken. Teorien her må ha vært rett, for syltetøyet - det ble jordbærgele. Ja ja - ikke så galt egentlig. Faktisk smart å ha i en matpakke. Det kliner ikke og renner ikke utover, men man kan nærmest skjære det og legge det pent på skiven. Og der ligger det til man har spist opp sin nistemat.