LIME SUKKER

Yields: 1 Serving Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins Cook Time: 10 Mins Total Time: 20 Mins

Jeg sitter ofte igjen med urter som tørker vekk etter bruk. Jeg hadde jo laget pesto av ruccolaen jeg hadde for mye av i plantekassen – så hva kunne jeg gjøre med sitronmelisse?
Lage sukker fant jeg ut. Jeg fant en oppskrift og har justert og tilpasset etter egen smak.

Ingredients

0/3 Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Jeg klippet opp melissen så mye jeg kunne.
  • Blandet i sukkeret og Lime.
  • Så mikset jeg i vei med en stavmikser til alt ble most godt sammen
  • Deretter la jeg det ut for å tørke
  • Etter at det var ferdig tørket så ble det en runde til med stavmikseren for å få laget et fint pulver. VOILA!

Notes

Aftenposten MAT har mer om det å lage sukker av urter osv.:

Sitronverbena, sitrontimian, kardemomme, stevia, meksikansk estragon, appelsinsalvie, ananassalvie, duftgeranier og sitrongress er alle veldig gode til kryddersukker.

Mos krydderurtene med rørsukker, sitrusskall, kanskje litt frisk ingefær og en chili til grovt kryddersukker i food processor. Uten food processor hakker man urtene veldig fint og blander dem med sukkeret.

Det er stor forskjell på hvor saftige plantene er. Sukkermengden må tilpasses fuktigheten i kryddersukkeret, sukkeret gjør at kryddersukkeret holder seg.

Kryddersukkeret legges ut på et fat eller et brett i solen og tørker inn så det meste av væsken fordamper. Det vil aldri bli helt tørt. Kryddersukkeret kan holde seg veldig lenge i tett glass. Hvis man velger å tørke sukkeret i ovnen skal det skje på maksimum 40 °C, ellers forsvinner smaken.

Man kan også lage et mindre søtt sukker, men det må brukes med det samme. Det er sukkeret som sikrer holdbarheten.

Sitron eller limesaft er godt i kalde og varme drikker. Man kan også tilsette rom eller andre sterke drikker, særlig hvis det er chili i sukkeret. Det blir enten til en skjønn toddy eller en long drink med litt alkohol.

KILDE: