Lime krem til kaker og kjeks og bær (Lime curd)

Yields: 1 Serving Difficulty: Easy

En kjapp tur innom butikken, og på vei ut igjen hadde jeg med meg 1 kg lime som var «too good to go». Kult tenkte jeg. Det var fredag, jeg hadde ingen planer og kunne likegreit forske meg frem en ny oppskrift og matrett.
Så var det å søke rundt på nettet, finne noen oppskrifter, sette sammen fra gammelt og nytt og vips. Denne var god. Og jeg kan ha den minst 1 måned i kjøleskapet :-).

Ingredients

0/5 Ingredients

Instructions

0/3 Instructions
  • I en middels stor kjele, visp eggene til de er glatte. Visp deretter inn sukkeret, limejuicen og limeskallet.
  • Sett på middels varme og kok, rør konstant og sakte med en slikkepott, i 2 til 3 minutter til blandingen begynner å tykne til en konsistens som yoghurt. Dette skjer ved en temperatur mellom 71°C og 77°C: mål med et matlagningstermometer for mest nøyaktige resultater!
  • Unngå å la det småkoke eller overkoke, da dette vil resultere i en klumpete tekstur. Fjern umiddelbart fra varmen og visp inn smøret til det er smeltet. Hell lime kremen over i et sylteglass og trykk plastfolie mot overflaten for å forhindre at det dannes en hinne. Sett i kjøleskapet i minst 2 timer til det er avkjølt. Oppbevares i kjøleskapet i opptil 1 måned.