Kakepynt – Fiol

Yields: 1 Serving

Vårens vakreste fioler gleder enhver kake utover året og inn i vinteren, itl det ikke er flere igjen.
Jeg er litt gjerrig på disse, og det gjør at alle blir ekstra begeistret. Måtehold er jo et godt ord i så måte, og gjerne at ting er litt skjelne.

Jeg plukket fiolene, og jeg hadde strødd et godt lag med sukker på et fat.
Og eggehviten var godt pisket så den ikke hang sammen, men ikke så mye at det ble bobler. Kan la den stå litte bitt før den pensles på.

Ja – for eggehviten pensles på med varsomme strøk.

Jeg tok en og en fiol av gangen. Penslet den med eggehvite på den ene siden som jeg la ned mot sukkeret.Det var mye enklere å holde formen på dem så lenge den ene siden var tørr. Så penslet jeg oversiden/den tørre siden og strødde sukker på. Og det hele ble liggende i en dag eller to slik at jeg var sikret at de var tørket.

Ingredients

0/2 Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Jeg plukket fiolene, og jeg hadde strødd et godt lag med sukker på et fat. Og eggehviten var godt pisket så den ikke hang sammen, men ikke så mye at det ble bobler. Kan la den stå litte bitt før den pensles på.
  • Strekk ut bladene om noen har krøllet seg. Dytt dem ned mot sukkerunderlaget, så alt får sukker på seg.
  • Strø godt med sukker på oversiden også.
  • Shake a little bitt, rist av sukkeret - og la den ligge for åpen himmel noen dager så du er trygg på at alt er tørt før du legger dem i bokser. Så kan sommeren glede deg langt utover vinteren.