Hippenkjeks

Yields: 1 Serving

Florlette kjeks som et lekkert tilbehør til søte desserter, frukt, mv mv mv

De står oppført med forskjellige versjoner av ingredienser.
Mitt første forsøk ble ikke så veldig vellykket mtp design. De ble alt for tykke. Men -de var supergode. Og om jeg klarer å lage en florlett variant, så blir det nok veldig bra.

Ingredients

0/4 Ingredients

Instructions

0/3 Instructions
  • Bland alle ingrediensene i enten en blender, eller for hånd Smør blandingen tynt og jevnt utover et bakepapir
  • Det ble en jevn, "rund" røre. Smør blandingen tynt og jevnt utover et bakepapir 225 grader i 5 minutter Kan formes når de kommer ut av ovnen, f.eks. i en bøy
  • Ha ha - det klarte ikke jeg, i første omgang. Så de ble litt seige, litt crispy, men alt for tykke. SÅ - dette var jo uprøvd. Nå vet jeg hva jeg IKKE skal gjøre neste gang. OG heller smøre røren tynt utover, og jevnt. For det blir helt klart en runde til, for gode var de jo :-) Og et supert følge til is, krem, kaker, etc etc

Notes

OPPSKRIFT 2 HIPPENKJEKS MED HASSELNØTTER 162g fløte 75g malte hasselnøtter 150 g melis Mal hasselnøttene og bland alt sammen Bruk en palett og smør deigen tynt utover bakepapir 200 grader i 5 minutter De skal bli brun i kantene Prøv å få deigen tynn og jevn De skal være tynne og blir helt sprø OPPSKRIFT 3 Hippenkjeks 50 g melis 50 g hvetemel 50 g eggehvite (ca 2 stk) 50 g romtemperert smør Bland alle ingrediensene i en bolle og rør dem til en glatt masse med en håndvisp. Stryk ut massen på et bakepapir med en stekespade. Stek kjeksene midt i ovnen. ca 3 minutter på 180 grader C