Jeg plukker jo «litt» granskudd om våren og finner stadig nye måter å bruke denne flotte råvaren på.
Granskudd salt gir en perfekt smak av frisk skog når du spiser ditt frokost egg. Egner seg også veldig godt til å rubbe lammesteken med.
Ingredients
Instructions
-
- Helte blandingen på et brett som stod og tørket da. Ca 5 dager ble det. Det bør vel ikke være fuktig heller når det skal på glass.
- Jeg mikset alt med stavmikseren igjen til det ble fint salt. Og for en smak! Når jeg åpner lokket så kommer jo hele granskogen ut. Herlig.
Notes
TIPS FRA AFTENPOSTEN
Maritas urtesalt
Fremgangsmåten er hentet fra programmet «Hagen min», der hageeier Marita Egset laget urtesalt. Hun høstet anisisop, hvitløksgressløk, vanlig gressløk, sitronmelisse og basilikum.
Rens urtene, finhakk hvitløken og kjør alt i en foodprosessor sammen med grovt salt. Kjør til blandingen er en grøt. Mengde salt er en smakssak, her er det brukt ca 2 dl grovsalt til 3 liter urter.
Trykk blandingen ut på et bakepapirkledd stekebrett. Press det helt flatt.
Sett ovnen på 50 grader, og sett en sleiv i stekeovnsdøra, slik at den står på gløtt. Tørk urtene. Det kan ta mange timer, og avhenger av hva du har brukt av urter og grønt.
Kjør så den knusktørre blandingen en ny runde i foodprosessor, og ha den over på glass med tett lokk.