Granskudd olje

Granskudd inneholder store mengder vitamin C. I tillegg har både granskudd og grannåler garvestoffer og terpen. Terpen utgjør hovedbestanddelen av planters og blomsters eteriske oljer. Disse brukes blant annet som smaksstoffer i matvarer, duftstoffer i parfymer og i tradisjonell og alternativ medisin. – I folkemedisinen har granskudd vært brukt som et blodrensende, beroligende og styrkende middel. Saft eller urtete av granskudd er kjent for å være slimløsende ved kraftig hoste og luftveisinfeksjoner som forkjølelse, influensa og bronkitt, men ble også drukket mot mageplager Ellers skal soldatene til Karl XII av Sverige ha drukket avkok av friske granskudd som kur mot skjørbuk da de skulle beleire Moskva tidlig på 1700-tallet. Senere i samme århundre sørget den britiske oppdageren James Cook for at hans sjøfolk fikk alkoholholdig og sukkerbasert øl av granskudd. Det skulle forebygge skjørbuk på kaptein Cooks lange seilaser rundt jordkloden. Granskudd hjelper mot både sår hals, hoste, bronkitt, influensa, skjørbuk, dårlig blodsirkulasjon, muskelsmerter, revmatisme, nervesmerter, utmattelse, munnsår, trøske, byller, mageplager, verkefinger, sår og heshet. Granskuddene er i tillegg svettedrivende, urindrivende, galledrivende, beroligende, styrkende, astrigerende, hudirriterende, desinfiserende, antiseptisk, blodrensende og slimløsende ( hjelper bronkiene i lungene )
Servings: 1 yield(s)
Prep Time: 30 mins
Cook Time: 30 mins
Total Time: 60 mins
Ingredients
  • 1 liter olje
  • 2-3 dl granskudd
Instructions
  1. Steriliser sylteglasset Bank granskuddene, gjerne med morter. Legg granskuddene ned i glasset Hell oljen over La stå i minst 3-4 uker Snu den underveis