Granskudd gelé

Gir: 1 Posjoner
Så var det denne tiden på året igjen, da. At granskuddene kommer frem, lysegrønne og lekre. I år var det ca 15 dager senere enn i fjor – så her gjelder det å følge med og ta aksjon når alt er klart! Granskudd gelé passer til kjøtt, viltretter og ost -eller som smakstilsetning i en saus.

Ingredienser

0/4Ingredienser

Hvordan jeg laget dette

0/4Forklaring
  • Først er det ut i skogen og plukke granskudd. Mange fine turer og mange flotte granskudd. Jeg legger dem i en kjele og heller over med vann slik at vannet dekker granskuddene. Lar det først koke opp, og setter ned varmen og lar det koke i 25 minutter
  • Jeg siler så granskuddsaften gjennom et dørslag. Så måler jeg opp saften og måler opp like mye sukker som saft. Saften kokes opp på nytt mens jeg sakte tilsetter sukkeret til det er oppløst. Deretter tilsetter jeg sitronsaften.
  • Varmen senkes og jeg koker geleen videre uten omrøring i 10-15 minutter, eller til den begynner tykne.
  • TIPS
  • Sukkeret kan gjerne være tilsatt pektin. Jeg bruker av og til også gelatinplater og da er anbefalingen 12 gelatinplater per liter saft.

Mine notater og erfaringer

TESTING
Første batch ble 3 dl saft
Halverte sukkermengden til 1,5 dl sukker. Ble søtt nok
1 ss sitron ble litt mye sitron.
3 ts gelatinpulver - den er "in the making" -så jeg får se hvordan det blir

Helte over på 3 glass.
Det siste glasset helte jeg en dash hvitvin oppi som jeg hadde stående.
Hm. Dette er et artig eksperiment :-)