Yields:
1 Serving
Ingredients
Instructions
- Først er det ut i skogen og plukke granskudd. Mange fine turer og mange flotte granskudd. Jeg legger dem i en kjele og heller over med vann slik at vannet dekker granskuddene. Lar det først koke opp, og setter ned varmen og lar det koke i 25 minutter
- Jeg siler så granskuddsaften gjennom et dørslag. Så måler jeg opp saften og måler opp like mye sukker som saft. Saften kokes opp på nytt mens jeg sakte tilsetter sukkeret til det er oppløst. Deretter tilsetter jeg sitronsaften.
- Varmen senkes og jeg koker geleen videre uten omrøring i 10-15 minutter, eller til den begynner tykne. TIPS
- Sukkeret kan gjerne være tilsatt pektin. Jeg bruker av og til også gelatinplater og da er anbefalingen 12 gelatinplater per liter saft.
Notes
TESTING
Første batch ble 3 dl saft
Halverte sukkermengden til 1,5 dl sukker. Ble søtt nok
1 ss sitron ble litt mye sitron.
3 ts gelatinpulver - den er "in the making" -så jeg får se hvordan det blir
Helte over på 3 glass.
Det siste glasset helte jeg en dash hvitvin oppi som jeg hadde stående.
Hm. Dette er et artig eksperiment :-)