Brennesle suppe

Yields: 1 Serving

Dette er bare helt superdigg. Brennesle er supermat! Vi oppfatter det som ugress, men WOW for en kilde til vitaminer og næringsmidler som ligger dette.

Ingredients

0/7 Ingredients

Instructions

0/2 Instructions
  • BRENNESLENS MAGISKE VIRKNINGER Brennesle kan faktisk brukes til flere ting. Den er enkel å bruke til te. Den kan også tørkes slik at den kan gi smak til både brødbakst, supper og gryter. Men best av alt er den faktisk som suppe. Og du kan ikke nekte for at det vil være staselig å kunne invitere naboen over på suppe fra egen hage. Den er faktisk rik på vitamin C. Det sies også at brennesle er vanndrivende og avgiftende. Avkoket skal visst være et godt hårpleiemiddel og den forhindrer flass. Den har blitt brukt til å bedre hosten, astma og forkjølelse. Jeg leste også et sted at den skal virke beroligende på brannsår og irritert hud. Der kjenner jeg vel egentlig at grensen går for meg. Om jeg først har brent meg, så skal det liksom hjelpe å rulle seg i brennesle? Nei, den kommer jeg ikke til å prøve ut. Jeg hørte også om en som hadde lagt et brennesleblad på tunga. Bare for å prøve ut. Så la oss si at bruken av brennesle også har sine bivirkninger, som for eksempel hoven tunge og pustevansker.
  • – Skyll brennesleblader i kaldt vann. – Varm opp litt olje i en kjele. Tilsett løk og hvitløk, la det frese seg blankt. – Ha i brennesle og la det frese et lite minutt. Tilsett kyllingkraft og kok opp. La det putre i 10 minutter. – Kjør suppen glatt med en stavmikser. – Ha i fløten og la det koke et par minutter til. Smak til med salt og pepper. Serveres sammen med et kokt egg, litt flatbrød og godt smør eller lunkne rundstykker.