Når jeg først har begitt meg inn på paté veien – så utvides den stadig. I dag har jeg kikket rundt på forskjellige oppskrifter og satt sammen en liten komposisjon påhva jeg mener og tror kan bli godt. Jeg har ikke fått smakt på den enda. Den er akkurat ferdig. Men guri meg for noen dufter som kom ut av ovnen sammen med den ferdige pateen. WOW – her blir det mye glede tror jeg.
Ingredients
- GARNERING
Instructions
Notes
SERVERINGS TIPS fra Hellstrøm:
Serveres med en blandet grønn salat med vinaigrette og små sylteagurk.
Fransk Vinaigrette
1 1/2 ss dijonsennep ◆ 1 ss sherryeddik ◆ 2 dl soyaolje ◆ salt ◆ pepper ◆ sjalottløk, finhakket ◆ gressløk, finhakket ◆ eventuelt finhakket persille, koriander og kjørvel
Rør sammen sennep og eddik. Tilsett oljen i en tynn stråle mens du visper kraftig. Smak til med salt og pepper. Rør inn gressløk og sjalottløk rett før servering. Bland vinaigrette med grønnsalat og server ved siden av kyllingterrin.
SERVERINGSTIPS
- Skåret i skiver og servert med frisésalat, pinjekjerner, rødvinssirup, pæremarmelade og sprøstekte loffsmuler.
- Skåret i skiver og servert med syltet løk, syltet gulrot, balsamicosirup og brødchips.
Overdådig luksus: Legg noen tynne skiver trøfler mellom andeleveren og portvinssmøret.
STEKETIPS
Dampes så på 60 grader i ovnen eller ved bruk av en sous vide maskin. Alternativt kan du trekke andeleveren i en kjele med vann som holder ca. 60 grader. Pass da på å pakke leveren ekstra godt inn med et ekstra plastlag eller vakuumpose. Leveren er ferdig når kjernetemperaturen er 55 grader. Dette bør ta 40-45 minutter.
8. Avkjøl leveren i kjøleskapet i 2-3 dager for best mulig smak.
FERDIG - MEN BLE DEN GOD?
Njaaa - jeg var ikke så fornøyd med denne.
Konsistensen minnet meg mest om tunfisk, og den ramlet fra hverandre når jeg tok den ut av formen. Og de gode luktene var ikke så signifikante som smaker i ganen.
Hm. Hva gjør jeg nå?
Joda - moste det hele opp med stavmikser. Fylte på med litt fløte og et eg.
Og da - ble massen alt for løs.
Vel - inn i en form og inn i vannbad i ovnen.
160 grader i 45 minutter og med en kjernetemperatur på ca 65 grader.
Smakte litt "kort" - dvs. om fibrene har blitt berørt av den doble varmebehandlingen?
Nå står den uansett til kjøling med et lekkert lag med portvin gelé over seg. Så får jeg se da. Hvordan dette blir?