Akevitt gelé

Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins Cook Time: 15 Mins Total Time: 35 Mins

Ingredients

0/6 Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Kok opp eplemosten med krydderiene. La det deretter trekke i 15 minutter.
  • Legg gelatinen i kaldt vann
  • Smak til med sukker. Smelt inn gelatinen. Ha i akevitten. Avkjøl. Stivner etter ca 2 timer
  • Jeg har kjøpt fine glass på Honningcentralen som jeg fylte det over på. Og voila - nå har jeg 4 stk a 2 dl og både gi bort og servere. Og det smakte nydelig. Synes nå jeg.
  • ERFARING

Notes

Denne oppskriften har jeg også hentet fra den fantastisk flotte kokeboken til Jørgen Kolderup. Den bør du kjøpe!!
Følg lenken HER.

ERFARING
Jeg tok litt mer akevitt oppi. Det ble feil. Helte så mer eplemost oppi. Njaa - ikke helt det samme, nei.

Oppskriften ER allerede nøye balansert og bør følges. Nøye.

BATCH nr. 2
Jeg halverte mengden sukker. Det står jo originalt i oppskriften at man må smake seg frem, og nå synes jeg dette ble bra.

Jeg tok 2 cl mer Akevitt denne gangen. Ikke MYE mer, men litt. Smakte meg frem.

SILING
Før jeg hellet det over på glass så silte jeg gjennom et dørslag et par ganger.
De små vaniljefrøene ble ivrig med i hver siling, men karven og vaniljestangen lot seg lett stoppe fra en videre ferd.

Jeg lot væsken stå litt før jeg helte det over på glass slik at det meste ble bunnfall.