Akevitt gelé med anis og muscovado sukker

Akevitten stod bare og ventet på ny inspirasjon. Jeg lager en granskudd akevitt, men tenkte at jeg kunne eksperimentere litt med en gelé også. Og den ble kul i smak!! Muscovado sukker og anis og timutpepperet. Timutpepperet har noter av sitrus- og grapafrukt og jeg mener at de kan passe godt inn her. Det smakte godt, men lurer jo på hvordan det blir i gelé form. TIPS: Lag geléen, eller smelt litt opp og hell det ut på serveringstallerken. Sett dem i kjøleskapet og la det stivne så kan du anrette laks, kalkun, kjøtt mv direkte på. Litt kult :-)
Servings: 1 yield(s)
Ingredients
  • 2 dl hvitvin
  • 4 dl vann
  • 0,5 dl akevitt
  • 2 stjerneanis
  • 5 korn Timutpepper
  • 2 ss Muscovado sukker
  • 1 ts sitron saft
  • 1 klype salt
  • 3plater gelatin
  • X-tra_ 2 ss hvitt sukker (Synes jeg måtte søte den litt opp - men da hadde jeg pakket vekk Muscovado sukkeret :))
Instructions
  1. Jeg kokte opp krydder og vann. Helte i hvitvin og kokte det opp. Helte så oppi akevitten og lot det koke opp. Satte gryten tilside og smeltet inn gelatinplatene.
Recipe Notes

ERFARING: Det ble litt mye anis smak - så jeg kan med stor suksess halvere mengden neste gang. Jeg lot også en anis ligge som dekorasjon i et av glassene, men det ble skikkelig beskt. Her er det bedre å være litt nennsom med krydringen skjønner jeg.