Akevitten stod bare og ventet på ny inspirasjon. Jeg lager en granskudd akevitt, men tenkte at jeg kunne eksperimentere litt med en gelé også. Og den ble kul i smak!!
Muscovado sukker og anis og timutpepperet. Timutpepperet har noter av sitrus- og grapafrukt og jeg mener at de kan passe godt inn her.
Det smakte godt, men lurer jo på hvordan det blir i gelé form.
TIPS: Lag geléen, eller smelt litt opp og hell det ut på serveringstallerken. Sett dem i kjøleskapet og la det stivne så kan du anrette laks, kalkun, kjøtt mv direkte på. Litt kult 🙂
Ingredients
Instructions
- Jeg kokte opp krydder og vann. Helte i hvitvin og kokte det opp. Helte så oppi akevitten og lot det koke opp. Satte gryten tilside og smeltet inn gelatinplatene.
Notes
ERFARING:
Det ble litt mye anis smak - så jeg kan med stor suksess halvere mengden neste gang.
Jeg lot også en anis ligge som dekorasjon i et av glassene, men det ble skikkelig beskt.
Her er det bedre å være litt nennsom med krydringen skjønner jeg.