Aspic for paté glasering

Aspic for pynt av pateer

Smakfull forrett med rogn

Her skal man lage små nok biter ellers må man være stor i kjeften. :-). Poenget her er at man får med seg den enkelte …

Hjemmelaget smør

Det var den klassiske «handle alt for mye til en middag» som gjorde at jeg stod igjen med alt for mye fløte. Og det er …

Brownies, is og spenstige bringebær

En klassiker som kan bli litt voldsom og bombete.Men er man lettere glad i sjokolade så er jo dette superdigg. Jeg tilsatte noen bringebær fra …

Eple gelé

Jeg hadde behov for eplegelé i en oppskrift, men det fant jeg ikke i en eneste butikk. Men – nå var jeg jo blitt vant …

Granskudd olje

Granskudd inneholder store mengder vitamin C. I tillegg har både granskudd og grannåler garvestoffer og terpen. Terpen utgjør hovedbestanddelen av planters og blomsters eteriske oljer. …

Reinsdyrpølser med konjakk

Jeg hadde aldri laget pølser før, men ved en opprydning i kjøkkenskapet under pandemien dukket det opp et sett med pølsehorn jeg hadde kjøpt til …

Rødvinsmarinerte lammekoteletter med rosmarin og timian

Til påsken så er det jo lam som gjelder. Og normalt; Lammelår. Men med en mini-kohort så ble det litt voldsomt og jeg skiftet ut …

Speket egg

Det er jo mye man kommer over når man har begynt å dypdykke i smakenes rike. Jeg har aldri hørt om speket egg før, jeg. …

Andelever paté – vannbadet

Når jeg først har begitt meg inn på paté veien – så utvides den stadig. I dag har jeg kikket rundt på forskjellige oppskrifter og …

Portvin smør

I min bestrebelser etter å lage meg frem til den ultimate pateen var det i en oppskrift også med Portvins smør, som skulle smøres utenpå …

Ananas dessert

OMG – veien blir sannelig til mens man går. Det startet med at jeg hadde litt mye koriander, skulle finne ut hva jeg kunne gjøre …

LIME SUKKER

Jeg sitter ofte igjen med urter som tørker vekk etter bruk. Jeg hadde jo laget pesto av ruccolaen jeg hadde for mye av i plantekassen …

GRANSKUDD SALT

Jeg plukker jo «litt» granskudd om våren og finner stadig nye måter å bruke denne flotte råvaren på. Granskudd salt gir en perfekt smak av …

Pesto med basilikum og litt av hvert

Så stod jeg der da, med en fantastisk potte med basilikum. Den glemte jeg å servere til tomat og mozerella lunchen. Hm. Pesto ja, det …

Spekepølse

Spekepølser er kjempegodt, men jeg hadde av en eller annen grunn aldri hatt noen tanker om å lage det selv. Som mye annet, så tok …

Syltet rødløk til hamburger og vilt

Jeg satt og kikket på en reklame for en kafé som serverte «verdens beste burgere», med syltet løk. Tenkte ikke mer på det, men jeg …

Andeleverpostei med farse

Må bare kjapt skrive dette opp, mens jeg husker det. Jeg hadde så mye andelever i dag at jeg laget to forskjellige batcher. En med …

Strasbourger

Navnet oser av gode minner fra min første gastronomiske reise, alene på Interrail som 18 åring. Gjensynet noen descennier senere bekreftet mine assosisasjoner til god …

Pecorino Small Cheese Cookies

Jeg kjøpte en Pecorino Romano hos Gutta på Haugen, for jeg skulle lage noe. Det hadde jeg glemt. Og jeg hadde helt glemt osten. Nå …

Laksemousse

Det er ikke alltid like lett å lage god mat ut fra rester av fisk. Men – laksemousse, det kunne jeg prøve meg på. Her …

Pommes Frites

Jeg har surret meg frem og tilbake inne på Youtube og kom etterhvert frem til denne komboen for å komme frem til de herligste, hjemmelagede …

Hippenkjeks

Florlette kjeks som et lekkert tilbehør til søte desserter, frukt, mv mv mv De står oppført med forskjellige versjoner av ingredienser. Mitt første forsøk ble …

Sopp soya

Med all den traktkantarellen jeg er så heldig å finne om høsten, blir det rom for utprøving av nye oppskrifter. Som soppsoya. Jeg laget først …