Aspic for paté glasering
Aspic for pynt av pateer
Granskudd sirup
Egner seg som basis for te, på pannekaker, i en saus eller rett og slett en munnfull når du er litt sår i halsen. GRANSKUDDSIRUP …
Rips gelé
Beste venner med egen ripsbusk gir gode smaksopplevelser.
Panna Cotta med lime
Det startet jo med at jeg hadde kjøpt alt for mye fløte og melk -og lime. Og dette måtte jeg da kunne bruke til noe. …
Lumumba
Et hyggelig besøk av en venninne som blåste støv av en gammel og veldig god drikk: Lumumba. Vi snakker om Rom og Kakao. En lekkerbisken …
Portvin og cognac gelé
En liten dash av ditt og en liten dash av datt. Har jo laget litt geléer nå, og mener at jeg er tøff nok til …
Sellerirot puré
Jeg var i en middag og fikk servert dette som tilbehør til kjøtt. Oj oj oj – så godt. Og så viser det seg at …
Granskudd gelé
Så var det denne tiden på året igjen, da. At granskuddene kommer frem, lysegrønne og lekre. I år var det ca 15 dager senere enn …
Akevitt gelé med anis og muscovado sukker
Akevitten stod bare og ventet på ny inspirasjon. Jeg lager en granskudd akevitt, men tenkte at jeg kunne eksperimentere litt med en gelé også. Og …
Bringebær sirup
Jeg fikk noen poser med frosne bringebær. Og de måtte jeg prøve å lage en sirup av. Tenkte jeg. Den smaker nydelig over is og …
Bringebær og solbær sirup
Her ble den til mens jeg var i gang. Jeg synkronforberedte bringebær og solbær, men endte med å måtte blande dem for det var litt …
Syltet rødløk til hamburger og vilt
Jeg satt og kikket på en reklame for en kafé som serverte «verdens beste burgere», med syltet løk. Tenkte ikke mer på det, men jeg …
Laksemousse
Category: FORRETT/SMÅRETT, TILBEHØR
Det er ikke alltid like lett å lage god mat ut fra rester av fisk. Men – laksemousse, det kunne jeg prøve meg på. Her …
Syltet squash
I disse tider kan det være lurt å lære seg litt gamle foredlingsmetoder for mat. Man unngår å kaste mye, man kan ha ting stående …