Aspic for paté glasering

Aspic for pynt av pateer

Eple gelé

Jeg hadde behov for eplegelé i en oppskrift, men det fant jeg ikke i en eneste butikk. Men – nå var jeg jo blitt vant …

Granskudd sirup

Egner seg som basis for te, på pannekaker, i en saus eller rett og slett en munnfull når du er litt sår i halsen. GRANSKUDDSIRUP …

Rips gelé

Beste venner med egen ripsbusk gir gode smaksopplevelser.

Panna Cotta med lime

Det startet jo med at jeg hadde kjøpt alt for mye fløte og melk -og lime. Og dette måtte jeg da kunne bruke til noe. …

Lumumba

Et hyggelig besøk av en venninne som blåste støv av en gammel og veldig god drikk: Lumumba. Vi snakker om Rom og Kakao. En lekkerbisken …

Portvin og cognac gelé

En liten dash av ditt og en liten dash av datt. Har jo laget litt geléer nå, og mener at jeg er tøff nok til …

Sellerirot puré

Jeg var i en middag og fikk servert dette som tilbehør til kjøtt. Oj oj oj – så godt. Og så viser det seg at …

Granskudd gelé

Så var det denne tiden på året igjen, da. At granskuddene kommer frem, lysegrønne og lekre. I år var det ca 15 dager senere enn …

Akevitt gelé med anis og muscovado sukker

Akevitten stod bare og ventet på ny inspirasjon. Jeg lager en granskudd akevitt, men tenkte at jeg kunne eksperimentere litt med en gelé også. Og …

Bringebær sirup

Jeg fikk noen poser med frosne bringebær. Og de måtte jeg prøve å lage en sirup av. Tenkte jeg. Den smaker nydelig over is og …

Bringebær og solbær sirup

Her ble den til mens jeg var i gang. Jeg synkronforberedte bringebær og solbær, men endte med å måtte blande dem for det var litt …

Syltet rødløk til hamburger og vilt

Jeg satt og kikket på en reklame for en kafé som serverte «verdens beste burgere», med syltet løk. Tenkte ikke mer på det, men jeg …

Laksemousse

Det er ikke alltid like lett å lage god mat ut fra rester av fisk. Men – laksemousse, det kunne jeg prøve meg på. Her …

Sopp soya

Med all den traktkantarellen jeg er så heldig å finne om høsten, blir det rom for utprøving av nye oppskrifter. Som soppsoya. Jeg laget først …

Syltet squash

I disse tider kan det være lurt å lære seg litt gamle foredlingsmetoder for mat. Man unngår å kaste mye, man kan ha ting stående …