Aspic for paté glasering
Aspic for pynt av pateer
Bakte poteter og hvitløk
Så enkelt og så godt. Denne vrien hadde jeg ikke vært borte i før, men Guri meg som den appellerte til smakssansene mine. Den er …
Hjemmelaget smør
Det var den klassiske «handle alt for mye til en middag» som gjorde at jeg stod igjen med alt for mye fløte. Og det er …
Granskudd sirup
Egner seg som basis for te, på pannekaker, i en saus eller rett og slett en munnfull når du er litt sår i halsen. GRANSKUDDSIRUP …
Rips gelé
Beste venner med egen ripsbusk gir gode smaksopplevelser.
Granskudd olje
Granskudd inneholder store mengder vitamin C. I tillegg har både granskudd og grannåler garvestoffer og terpen. Terpen utgjør hovedbestanddelen av planters og blomsters eteriske oljer. …
Rotgrønnsaker bakt i ovnen
Denne oppskriften fant jeg i kokeboken til Jørgen Kolderup. Jeg anbefaler på det varmeste at du kjøper den for der finner du virkelig mange unike …
Speket egg
Det er jo mye man kommer over når man har begynt å dypdykke i smakenes rike. Jeg har aldri hørt om speket egg før, jeg. …
Portvin og cognac gelé
En liten dash av ditt og en liten dash av datt. Har jo laget litt geléer nå, og mener at jeg er tøff nok til …
Portvin smør
I min bestrebelser etter å lage meg frem til den ultimate pateen var det i en oppskrift også med Portvins smør, som skulle smøres utenpå …
Sellerirot puré
Jeg var i en middag og fikk servert dette som tilbehør til kjøtt. Oj oj oj – så godt. Og så viser det seg at …
Granskudd gelé
Så var det denne tiden på året igjen, da. At granskuddene kommer frem, lysegrønne og lekre. I år var det ca 15 dager senere enn …
Akevitt gelé med anis og muscovado sukker
Akevitten stod bare og ventet på ny inspirasjon. Jeg lager en granskudd akevitt, men tenkte at jeg kunne eksperimentere litt med en gelé også. Og …
Bringebær sirup
Jeg fikk noen poser med frosne bringebær. Og de måtte jeg prøve å lage en sirup av. Tenkte jeg. Den smaker nydelig over is og …
Bringebær og solbær sirup
Her ble den til mens jeg var i gang. Jeg synkronforberedte bringebær og solbær, men endte med å måtte blande dem for det var litt …
Pesto med basilikum og litt av hvert
Category: FORRETT/SMÅRETT, TILBEHØR
Cooking Method: Miksing
Så stod jeg der da, med en fantastisk potte med basilikum. Den glemte jeg å servere til tomat og mozerella lunchen. Hm. Pesto ja, det …
OMELETT PÅ GLASS :-)
Category: FORRETT/SMÅRETT, TILBEHØR
Cooking Method: Sous Vides
Så smart! Konsistensen er nærmest som fromasj. Og jeg har ikke fått følelsen av litt småkvalme som jeg av og til har av eggerøre. Fresht …
Syltet rødløk til hamburger og vilt
Jeg satt og kikket på en reklame for en kafé som serverte «verdens beste burgere», med syltet løk. Tenkte ikke mer på det, men jeg …
Pecorino Small Cheese Cookies
Jeg kjøpte en Pecorino Romano hos Gutta på Haugen, for jeg skulle lage noe. Det hadde jeg glemt. Og jeg hadde helt glemt osten. Nå …
Laksemousse
Category: FORRETT/SMÅRETT, TILBEHØR
Det er ikke alltid like lett å lage god mat ut fra rester av fisk. Men – laksemousse, det kunne jeg prøve meg på. Her …
Pommes Frites
Jeg har surret meg frem og tilbake inne på Youtube og kom etterhvert frem til denne komboen for å komme frem til de herligste, hjemmelagede …
Mamma sitt hjembakte brød
Slik jeg baker brød i dag har sin opprinnelse i en oppskrift min far hadde på rundstykker, for ca 45 år tilbake. Jeg har lagt …
Syltet squash
I disse tider kan det være lurt å lære seg litt gamle foredlingsmetoder for mat. Man unngår å kaste mye, man kan ha ting stående …
Kakepynt – Fiol
Vårens vakreste fioler gleder enhver kake utover året og inn i vinteren, itl det ikke er flere igjen. Jeg er litt gjerrig på disse, og …