Aspic for paté glasering

Aspic for pynt av pateer

Bakte poteter og hvitløk

Så enkelt og så godt. Denne vrien hadde jeg ikke vært borte i før, men Guri meg som den appellerte til smakssansene mine. Den er …

Hjemmelaget smør

Det var den klassiske «handle alt for mye til en middag» som gjorde at jeg stod igjen med alt for mye fløte. Og det er …

Eple gelé

Jeg hadde behov for eplegelé i en oppskrift, men det fant jeg ikke i en eneste butikk. Men – nå var jeg jo blitt vant …

Granskudd sirup

Egner seg som basis for te, på pannekaker, i en saus eller rett og slett en munnfull når du er litt sår i halsen. GRANSKUDDSIRUP …

Rips gelé

Beste venner med egen ripsbusk gir gode smaksopplevelser.

Granskudd olje

Granskudd inneholder store mengder vitamin C. I tillegg har både granskudd og grannåler garvestoffer og terpen. Terpen utgjør hovedbestanddelen av planters og blomsters eteriske oljer. …

Rotgrønnsaker bakt i ovnen

Denne oppskriften fant jeg i kokeboken til Jørgen Kolderup. Jeg anbefaler på det varmeste at du kjøper den for der finner du virkelig mange unike …

Speket egg

Det er jo mye man kommer over når man har begynt å dypdykke i smakenes rike. Jeg har aldri hørt om speket egg før, jeg. …

Portvin og cognac gelé

En liten dash av ditt og en liten dash av datt. Har jo laget litt geléer nå, og mener at jeg er tøff nok til …

Portvin smør

I min bestrebelser etter å lage meg frem til den ultimate pateen var det i en oppskrift også med Portvins smør, som skulle smøres utenpå …

Sellerirot puré

Jeg var i en middag og fikk servert dette som tilbehør til kjøtt. Oj oj oj – så godt. Og så viser det seg at …

Granskudd gelé

Så var det denne tiden på året igjen, da. At granskuddene kommer frem, lysegrønne og lekre. I år var det ca 15 dager senere enn …

Akevitt gelé med anis og muscovado sukker

Akevitten stod bare og ventet på ny inspirasjon. Jeg lager en granskudd akevitt, men tenkte at jeg kunne eksperimentere litt med en gelé også. Og …

Bringebær sirup

Jeg fikk noen poser med frosne bringebær. Og de måtte jeg prøve å lage en sirup av. Tenkte jeg. Den smaker nydelig over is og …

Bringebær og solbær sirup

Her ble den til mens jeg var i gang. Jeg synkronforberedte bringebær og solbær, men endte med å måtte blande dem for det var litt …

Pesto med basilikum og litt av hvert

Så stod jeg der da, med en fantastisk potte med basilikum. Den glemte jeg å servere til tomat og mozerella lunchen. Hm. Pesto ja, det …

OMELETT PÅ GLASS :-)

Så smart! Konsistensen er nærmest som fromasj. Og jeg har ikke fått følelsen av litt småkvalme som jeg av og til har av eggerøre. Fresht …

Syltet rødløk til hamburger og vilt

Jeg satt og kikket på en reklame for en kafé som serverte «verdens beste burgere», med syltet løk. Tenkte ikke mer på det, men jeg …

Pecorino Small Cheese Cookies

Jeg kjøpte en Pecorino Romano hos Gutta på Haugen, for jeg skulle lage noe. Det hadde jeg glemt. Og jeg hadde helt glemt osten. Nå …

Laksemousse

Det er ikke alltid like lett å lage god mat ut fra rester av fisk. Men – laksemousse, det kunne jeg prøve meg på. Her …

Pommes Frites

Jeg har surret meg frem og tilbake inne på Youtube og kom etterhvert frem til denne komboen for å komme frem til de herligste, hjemmelagede …

Mamma sitt hjembakte brød

Slik jeg baker brød i dag har sin opprinnelse i en oppskrift min far hadde på rundstykker, for ca 45 år tilbake. Jeg har lagt …

Sopp soya

Med all den traktkantarellen jeg er så heldig å finne om høsten, blir det rom for utprøving av nye oppskrifter. Som soppsoya. Jeg laget først …

Syltet squash

I disse tider kan det være lurt å lære seg litt gamle foredlingsmetoder for mat. Man unngår å kaste mye, man kan ha ting stående …