Leverpostei

Jeg hadde egentlig aldri tenkt på å lage min egen leverpostei. Jeg digger det jo og fatter ikke nå hvorfor jeg ikke har prøvde dette …

Smakfull forrett med rogn

Her skal man lage små nok biter ellers må man være stor i kjeften. :-). Poenget her er at man får med seg den enkelte …

Spinatterte

OMG – denne var god :-). Kan spises som en forrett, som en del av tapas – men også som tilbehør til fisk eller kjøtt. …

Andelever paté – vannbadet

Når jeg først har begitt meg inn på paté veien – så utvides den stadig. I dag har jeg kikket rundt på forskjellige oppskrifter og …

Stekt andehjerte

Ja så stod jeg litt slukøret og så inn i den tomme disken der andeleveren skulle ha ligget. De var gått tomme. Hm. MEN – …

Pesto med basilikum og litt av hvert

Så stod jeg der da, med en fantastisk potte med basilikum. Den glemte jeg å servere til tomat og mozerella lunchen. Hm. Pesto ja, det …

OMELETT PÅ GLASS :-)

Så smart! Konsistensen er nærmest som fromasj. Og jeg har ikke fått følelsen av litt småkvalme som jeg av og til har av eggerøre. Fresht …

Spekepølse

Spekepølser er kjempegodt, men jeg hadde av en eller annen grunn aldri hatt noen tanker om å lage det selv. Som mye annet, så tok …

Andeleverpostei med farse

Må bare kjapt skrive dette opp, mens jeg husker det. Jeg hadde så mye andelever i dag at jeg laget to forskjellige batcher. En med …

Pecorino Small Cheese Cookies

Jeg kjøpte en Pecorino Romano hos Gutta på Haugen, for jeg skulle lage noe. Det hadde jeg glemt. Og jeg hadde helt glemt osten. Nå …

Laksemousse

Det er ikke alltid like lett å lage god mat ut fra rester av fisk. Men – laksemousse, det kunne jeg prøve meg på. Her …

Trompetillas al ajillo: Tapas av traktkantareller

NB: Du må være sikker på at det er Traktkantarell du har plukket. Den kan forveksles med dødelige sopper. Oppskriften er hentet fra: Verdensmat.

Brennesle suppe

Dette er bare helt superdigg. Brennesle er supermat! Vi oppfatter det som ugress, men WOW for en kilde til vitaminer og næringsmidler som ligger dette.

Krutonger med smak

Når brødet nærmer seg sitt livsløp og du kanskje allerede har kjøpt et nytt. Ikke kast det. Skjær det opp i firkanter. Blandt olivenolje med …

Syltet sopp

OMG! Så mye sopp. Så mye å plukke. Så mye å foredle. Ut å sjekke nye konserveringsmetoder, men faktisk ganske så gamle. Syltet sopp. Kan …

Sopp paté

Med tidenes sopp høst, igjen 🙂 kan man endelig være kreativ utover det å kose seg med 1 skive brød med sopp. Det er det …

Brokkoli salat

Jeg har såvidt smakt brokkolisalat en gang før hos min niese. Og med brokkoli på tilbud og jeg som var litt fysen på noe sundt, …