Leverpostei
Category: FORRETT/SMÅRETT
Cooking Method: Ovnsbakt
Jeg hadde egentlig aldri tenkt på å lage min egen leverpostei. Jeg digger det jo og fatter ikke nå hvorfor jeg ikke har prøvde dette …
Smakfull forrett med rogn
Category: FORRETT/SMÅRETT
Her skal man lage små nok biter ellers må man være stor i kjeften. :-). Poenget her er at man får med seg den enkelte …
Spinatterte
Category: FORRETT/SMÅRETT
Cooking Method: Ovnsbakt
OMG – denne var god :-). Kan spises som en forrett, som en del av tapas – men også som tilbehør til fisk eller kjøtt. …
Andelever paté – vannbadet
Category: FORRETT/SMÅRETT
Når jeg først har begitt meg inn på paté veien – så utvides den stadig. I dag har jeg kikket rundt på forskjellige oppskrifter og …
Stekt andehjerte
Category: FORRETT/SMÅRETT
Cooking Method: Sous Vides, Stekt
Ja så stod jeg litt slukøret og så inn i den tomme disken der andeleveren skulle ha ligget. De var gått tomme. Hm. MEN – …
Pesto med basilikum og litt av hvert
Category: FORRETT/SMÅRETT, TILBEHØR
Cooking Method: Miksing
Så stod jeg der da, med en fantastisk potte med basilikum. Den glemte jeg å servere til tomat og mozerella lunchen. Hm. Pesto ja, det …
OMELETT PÅ GLASS :-)
Category: FORRETT/SMÅRETT, TILBEHØR
Cooking Method: Sous Vides
Så smart! Konsistensen er nærmest som fromasj. Og jeg har ikke fått følelsen av litt småkvalme som jeg av og til har av eggerøre. Fresht …
Spekepølse
Spekepølser er kjempegodt, men jeg hadde av en eller annen grunn aldri hatt noen tanker om å lage det selv. Som mye annet, så tok …
Andeleverpostei med farse
Category: FORRETT/SMÅRETT
Må bare kjapt skrive dette opp, mens jeg husker det. Jeg hadde så mye andelever i dag at jeg laget to forskjellige batcher. En med …
Pecorino Small Cheese Cookies
Jeg kjøpte en Pecorino Romano hos Gutta på Haugen, for jeg skulle lage noe. Det hadde jeg glemt. Og jeg hadde helt glemt osten. Nå …
Laksemousse
Category: FORRETT/SMÅRETT, TILBEHØR
Det er ikke alltid like lett å lage god mat ut fra rester av fisk. Men – laksemousse, det kunne jeg prøve meg på. Her …
Trompetillas al ajillo: Tapas av traktkantareller
Category: FORRETT/SMÅRETT
Cooking Method: Stekt
NB: Du må være sikker på at det er Traktkantarell du har plukket. Den kan forveksles med dødelige sopper. Oppskriften er hentet fra: Verdensmat.no
Brennesle suppe
Category: FORRETT/SMÅRETT
Dette er bare helt superdigg. Brennesle er supermat! Vi oppfatter det som ugress, men WOW for en kilde til vitaminer og næringsmidler som ligger dette.
Krutonger med smak
Category: FORRETT/SMÅRETT, SPICE
Når brødet nærmer seg sitt livsløp og du kanskje allerede har kjøpt et nytt. Ikke kast det. Skjær det opp i firkanter. Blandt olivenolje med …
Syltet sopp
Category: FORRETT/SMÅRETT, TILBEHØR
Cooking Method: Syltet
OMG! Så mye sopp. Så mye å plukke. Så mye å foredle. Ut å sjekke nye konserveringsmetoder, men faktisk ganske så gamle. Syltet sopp. Kan …
Sopp paté
Category: FORRETT/SMÅRETT, TILBEHØR
Med tidenes sopp høst, igjen 🙂 kan man endelig være kreativ utover det å kose seg med 1 skive brød med sopp. Det er det …
Brokkoli salat
Category: FORRETT/SMÅRETT, TILBEHØR
Cooking Method: Miksing
Jeg har såvidt smakt brokkolisalat en gang før hos min niese. Og med brokkoli på tilbud og jeg som var litt fysen på noe sundt, …