RØYKET MAT
Røyket ost
Category: RØYKET MAT
Cooking Method: Røyket
Jeg satte sammen boksen med trespon og ost og satte lokket over og satte den inn i stekeovnen.
Første gangen på 200 grader. Hm. Det ble veldig varmt. Veldig smeltet ost. Men veldig godt.
Kaldrøykt ost
Category: RØYKET MAT
Cooking Method: Røyket
Mens jeg ivrig venter på min nye smoking-gun har jeg lest meg opp på prinsippene om kaldrøyking av ost. Letter utålmodig fant jeg ut at …
MIDDAG
Reinsdyrpølser med konjakk
Jeg hadde aldri laget pølser før, men ved en opprydning i kjøkkenskapet under pandemien dukket det opp et sett med pølsehorn jeg hadde kjøpt til …
Rødvinsmarinerte lammekoteletter med rosmarin og timian
Til påsken så er det jo lam som gjelder. Og normalt; Lammelår. Men med en mini-kohort så ble det litt voldsomt og jeg skiftet ut …
FORRETT/SMÅRETT
Leverpostei
Category: FORRETT/SMÅRETT
Cooking Method: Ovnsbakt
Jeg hadde egentlig aldri tenkt på å lage min egen leverpostei. Jeg digger det jo og fatter ikke nå hvorfor jeg ikke har prøvde dette …
Stekt andehjerte
Category: FORRETT/SMÅRETT
Cooking Method: Sous Vides, Stekt
Ja så stod jeg litt slukøret og så inn i den tomme disken der andeleveren skulle ha ligget. De var gått tomme. Hm. MEN – …
Pesto med basilikum og litt av hvert
Category: FORRETT/SMÅRETT, TILBEHØR
Cooking Method: Miksing
Så stod jeg der da, med en fantastisk potte med basilikum. Den glemte jeg å servere til tomat og mozerella lunchen. Hm. Pesto ja, det …
OMELETT PÅ GLASS :-)
Category: FORRETT/SMÅRETT, TILBEHØR
Cooking Method: Sous Vides
Så smart! Konsistensen er nærmest som fromasj. Og jeg har ikke fått følelsen av litt småkvalme som jeg av og til har av eggerøre. Fresht …
Spekepølse
Spekepølser er kjempegodt, men jeg hadde av en eller annen grunn aldri hatt noen tanker om å lage det selv. Som mye annet, så tok …
Andeleverpostei med farse
Category: FORRETT/SMÅRETT
Må bare kjapt skrive dette opp, mens jeg husker det. Jeg hadde så mye andelever i dag at jeg laget to forskjellige batcher. En med …
Pecorino Small Cheese Cookies
Jeg kjøpte en Pecorino Romano hos Gutta på Haugen, for jeg skulle lage noe. Det hadde jeg glemt. Og jeg hadde helt glemt osten. Nå …
Laksemousse
Category: FORRETT/SMÅRETT, TILBEHØR
Det er ikke alltid like lett å lage god mat ut fra rester av fisk. Men – laksemousse, det kunne jeg prøve meg på. Her …
Trompetillas al ajillo: Tapas av traktkantareller
Category: FORRETT/SMÅRETT
Cooking Method: Stekt
NB: Du må være sikker på at det er Traktkantarell du har plukket. Den kan forveksles med dødelige sopper. Oppskriften er hentet fra: Verdensmat.
Brennesle suppe
Category: FORRETT/SMÅRETT
Dette er bare helt superdigg. Brennesle er supermat! Vi oppfatter det som ugress, men WOW for en kilde til vitaminer og næringsmidler som ligger dette.
Smakfull forrett med rogn
Category: FORRETT/SMÅRETT
Her skal man lage små nok biter ellers må man være stor i kjeften. :-). Poenget her er at man får med seg den enkelte …
Spinatterte
Category: FORRETT/SMÅRETT
Cooking Method: Ovnsbakt
OMG – denne var god :-). Kan spises som en forrett, som en del av tapas – men også som tilbehør til fisk eller kjøtt. …
Andelever paté – vannbadet
Category: FORRETT/SMÅRETT
Når jeg først har begitt meg inn på paté veien – så utvides den stadig. I dag har jeg kikket rundt på forskjellige oppskrifter og …
DESSERT
Brownies, is og spenstige bringebær
En klassiker som kan bli litt voldsom og bombete.Men er man lettere glad i sjokolade så er jo dette superdigg. Jeg tilsatte noen bringebær fra …
Granskudd sirup
Egner seg som basis for te, på pannekaker, i en saus eller rett og slett en munnfull når du er litt sår i halsen. GRANSKUDDSIRUP …
Rips gelé
Beste venner med egen ripsbusk gir gode smaksopplevelser.
Panna Cotta med lime
Det startet jo med at jeg hadde kjøpt alt for mye fløte og melk -og lime. Og dette måtte jeg da kunne bruke til noe. …
Ananas dessert
OMG – veien blir sannelig til mens man går. Det startet med at jeg hadde litt mye koriander, skulle finne ut hva jeg kunne gjøre …
Bringebær sirup
Jeg fikk noen poser med frosne bringebær. Og de måtte jeg prøve å lage en sirup av. Tenkte jeg. Den smaker nydelig over is og …
Strasbourger
Navnet oser av gode minner fra min første gastronomiske reise, alene på Interrail som 18 åring. Gjensynet noen descennier senere bekreftet mine assosisasjoner til god …
BAKVERK
Fastelavens bolle
Fastelavens bolle må vi ha! Det er bare så godt. Kanskje fordi jeg ikke spiser den mer enn en gang i året. I år puttet …
Rundstykker
Det er vel ingenting som er så godt som lukten av nybakte bakervarer? Og så smaker det så godt også. Da var det bare å …
Strasbourger
Navnet oser av gode minner fra min første gastronomiske reise, alene på Interrail som 18 åring. Gjensynet noen descennier senere bekreftet mine assosisasjoner til god …
Pecorino Small Cheese Cookies
Jeg kjøpte en Pecorino Romano hos Gutta på Haugen, for jeg skulle lage noe. Det hadde jeg glemt. Og jeg hadde helt glemt osten. Nå …
Mamma sitt hjembakte brød
Slik jeg baker brød i dag har sin opprinnelse i en oppskrift min far hadde på rundstykker, for ca 45 år tilbake. Jeg har lagt …
Mushrom dream
Det blir jo noen kilo med traktkantarell om høsten, så det var ikke tilfeldig at jeg har denne ingrediensen lett tilgjengelig. Så da ble det …
TILBEHØR
Aspic for paté glasering
Aspic for pynt av pateer
Bakte poteter og hvitløk
Så enkelt og så godt. Denne vrien hadde jeg ikke vært borte i før, men Guri meg som den appellerte til smakssansene mine. Den er …
Hjemmelaget smør
Det var den klassiske «handle alt for mye til en middag» som gjorde at jeg stod igjen med alt for mye fløte. Og det er …
Rips gelé
Beste venner med egen ripsbusk gir gode smaksopplevelser.
Granskudd olje
Granskudd inneholder store mengder vitamin C. I tillegg har både granskudd og grannåler garvestoffer og terpen. Terpen utgjør hovedbestanddelen av planters og blomsters eteriske oljer. …
Rotgrønnsaker bakt i ovnen
Denne oppskriften fant jeg i kokeboken til Jørgen Kolderup. Jeg anbefaler på det varmeste at du kjøper den for der finner du virkelig mange unike …
Speket egg
Det er jo mye man kommer over når man har begynt å dypdykke i smakenes rike. Jeg har aldri hørt om speket egg før, jeg. …
Portvin og cognac gelé
En liten dash av ditt og en liten dash av datt. Har jo laget litt geléer nå, og mener at jeg er tøff nok til …
Portvin smør
I min bestrebelser etter å lage meg frem til den ultimate pateen var det i en oppskrift også med Portvins smør, som skulle smøres utenpå …
Granskudd sirup
Egner seg som basis for te, på pannekaker, i en saus eller rett og slett en munnfull når du er litt sår i halsen. GRANSKUDDSIRUP …
Sellerirot puré
Jeg var i en middag og fikk servert dette som tilbehør til kjøtt. Oj oj oj – så godt. Og så viser det seg at …
Granskudd gelé
Så var det denne tiden på året igjen, da. At granskuddene kommer frem, lysegrønne og lekre. I år var det ca 15 dager senere enn …
Bringebær sirup
Jeg fikk noen poser med frosne bringebær. Og de måtte jeg prøve å lage en sirup av. Tenkte jeg. Den smaker nydelig over is og …
Bringebær og solbær sirup
Her ble den til mens jeg var i gang. Jeg synkronforberedte bringebær og solbær, men endte med å måtte blande dem for det var litt …
Pesto med basilikum og litt av hvert
Category: FORRETT/SMÅRETT, TILBEHØR
Cooking Method: Miksing
Så stod jeg der da, med en fantastisk potte med basilikum. Den glemte jeg å servere til tomat og mozerella lunchen. Hm. Pesto ja, det …
Syltet rødløk til hamburger og vilt
Jeg satt og kikket på en reklame for en kafé som serverte «verdens beste burgere», med syltet løk. Tenkte ikke mer på det, men jeg …
Pecorino Small Cheese Cookies
Jeg kjøpte en Pecorino Romano hos Gutta på Haugen, for jeg skulle lage noe. Det hadde jeg glemt. Og jeg hadde helt glemt osten. Nå …
Akevitt gelé med anis og muscovado sukker
Akevitten stod bare og ventet på ny inspirasjon. Jeg lager en granskudd akevitt, men tenkte at jeg kunne eksperimentere litt med en gelé også. Og …
OMELETT PÅ GLASS :-)
Category: FORRETT/SMÅRETT, TILBEHØR
Cooking Method: Sous Vides
Så smart! Konsistensen er nærmest som fromasj. Og jeg har ikke fått følelsen av litt småkvalme som jeg av og til har av eggerøre. Fresht …
Laksemousse
Category: FORRETT/SMÅRETT, TILBEHØR
Det er ikke alltid like lett å lage god mat ut fra rester av fisk. Men – laksemousse, det kunne jeg prøve meg på. Her …
Pommes Frites
Jeg har surret meg frem og tilbake inne på Youtube og kom etterhvert frem til denne komboen for å komme frem til de herligste, hjemmelagede …
Mamma sitt hjembakte brød
Slik jeg baker brød i dag har sin opprinnelse i en oppskrift min far hadde på rundstykker, for ca 45 år tilbake. Jeg har lagt …
Syltet squash
I disse tider kan det være lurt å lære seg litt gamle foredlingsmetoder for mat. Man unngår å kaste mye, man kan ha ting stående …
Kakepynt – Fiol
Vårens vakreste fioler gleder enhver kake utover året og inn i vinteren, itl det ikke er flere igjen. Jeg er litt gjerrig på disse, og …
DRIKKE
Lumumba
Et hyggelig besøk av en venninne som blåste støv av en gammel og veldig god drikk: Lumumba. Vi snakker om Rom og Kakao. En lekkerbisken …
Bringebær og solbær sirup
Her ble den til mens jeg var i gang. Jeg synkronforberedte bringebær og solbær, men endte med å måtte blande dem for det var litt …
SPICE
LIME SUKKER
Jeg sitter ofte igjen med urter som tørker vekk etter bruk. Jeg hadde jo laget pesto av ruccolaen jeg hadde for mye av i plantekassen …
GRANSKUDD SALT
Jeg plukker jo «litt» granskudd om våren og finner stadig nye måter å bruke denne flotte råvaren på. Granskudd salt gir en perfekt smak av …
KJEKS
Strasbourger
Navnet oser av gode minner fra min første gastronomiske reise, alene på Interrail som 18 åring. Gjensynet noen descennier senere bekreftet mine assosisasjoner til god …
Pecorino Small Cheese Cookies
Jeg kjøpte en Pecorino Romano hos Gutta på Haugen, for jeg skulle lage noe. Det hadde jeg glemt. Og jeg hadde helt glemt osten. Nå …
Mushrom dream
Det blir jo noen kilo med traktkantarell om høsten, så det var ikke tilfeldig at jeg har denne ingrediensen lett tilgjengelig. Så da ble det …
Hippenkjeks
Florlette kjeks som et lekkert tilbehør til søte desserter, frukt, mv mv mv De står oppført med forskjellige versjoner av ingredienser. Mitt første forsøk ble …