Kaldrøyking av mat

Jeg hadde en litt «brå start» kan man si når jeg bega meg inn på området med røyking av mat.

Første runde ble svært smakfull, men egentlig ikke vellykket for osten smeltet jo utover det hele. 

sForsking og googling første til at jeg fant «SMOKING GUN». Og den er artig. De første testene ble gjort på kjøkkenet mitt og det medførte naturligvis til at røykvarsleren slo ut. Som den ofte gjør når jeg lager mat. Jeg har derfor flyttet hele prosessen ut på terrassen – og det funker fint. Men naboene mine lurer vel litt på hva slags sigarer jeg fyrer av :-).

Poenget: Det ble supergodt!!! Og er jo så fort gjort!!

Jeg skar osten i mindre stykker. La litt treflis i kammeret, fyrte opp og så pumper «smoking gun» røyken inn i gassklokken. Et inferno av røyk, men det lukter godt synes jeg da. Det skal dundres inn med røyk i ca 1/2 – 1 minutt. Så tar jeg det stå i ca 5 minutter og VIPS – så har jeg smakfull, røyket ost.

Testet også med å legge litt Herbes de Provence krydder i kammeret. Smaken var helt herlig.

Det er jo så morsomt å prøve nye ting.

Recommended Articles