Vaniljestang

Vaniljestang er en fabelaktig smakstilsetter i både desserter og drikker.

Beskrivelse

Jeg har egentlig aldri tenkt over det før jeg stadig møtte krydderet i oppskriftene til Jørgen Kolderup.
Her fra Wikipedia:
Vaniljestang er frukten hos noen av vaniljeplantene, som er i orkidefamilien. Den utsondrer en lukt av vanilje, og brukes som smakstilsetning i retter der vanilje er en del av smaksspekteret. Den vanligste bruken er til sjokolade og iskrem.

Etter at vanillin ble vanlig handelsvare i form av vaniljesukker, er ekte vanilje blitt mindre etterspurt og brukt unntatt til mere eksklusive varianter
HVA ER VANLIJE
Lenke til Store norske leksikon

OPPSKRIFTER MED VANILJE:
På Klikk.no har de samlet 284 oppskrifter med vaniljestang. Vel verdt å kikke innom og prøve, kanskje? Lenke til siden finner du her.

GJENBRUK AV VANILJESTANGEN
Vaniljestang er dyrt. Veldig dyrt. Men du kan bruke den flere ganger.
Se informasjon om dette på Dagbladet.no
Bl.a.: – Brekk stangen i to-tre biter, og ha den i en food processor med litt melis, så har du hjemmelaget vaniljesukker

Lenke til sider er her.

Jeg la en tørket, brukt vaniljestang på et glass med melis. TIME WILL SHOW!

Se også forskjellige:Krydder
<< tilbake til oversikten