Tonkabønner

Tonkabønner brukes ofte som vaniljeerstatning.

Beskrivelse

Jeg kjøpte disse i Aix-en-Provence for en del år tilbake. Jeg ble anbefalt å rive dem over is, tomat, jordbær osv. og smaken er litt mer krydret og sterk enn vanilje og med en snert av bitter mandelsmak. Endelig så har jeg funnet en nettbutikk der jeg kan kjøpe dem. For de er virkelig gode.
Lenke til KRYDRA her.

Tonkabønner utstråler en duft av mandler, vanilje, myske og friskt høy. Tonkabønne brukes ofte som vaniljeerstatning.
Riv tonkabønner med et rivjern, som du ville gjort med muskatnøtt for å lage et intenst smaksatt pulver.

Tonkabønnene er ofte brukt til å infisere flytende meieriprodukter som melk, fløte og vaniljesaus. Bønnene tilsettes væsken og varmes opp på medium varme. Pass på så det ikke fosskoker, da dette endrer Tonka-smaken.

Se også forskjellige:Krydder
<< tilbake til oversikten