Rose pepper

En rosa pepperkorn er et tørket bær av busken Schinus molle, ofte kjent som den peruanske peppertreet.
Et tips er å riste de lett i pannen på middelvarme i noen minutter for å frigi essensielle oljer og aroma. Dette før du bruker det i morter eller i en kvern.

Beskrivelse

Selv om de ikke er relatert til kommersiell pepper, selges de rosa / røde bærene som rosa pepperkorn og blandes ofte med kommersiell pepper.
Rosépepper (Schinus terebenthifolius) kommer fra Brasil

De rosa små bærene fra sumakfamilien er litt krydret, og har en typisk søtharpiksaroma. Pga. av “krydderstinget”, samt størelsen og formen, er de ofte kalt “rosa pepper”. Rosépepper er forøvrig ikke “ekte pepper”, men det vi liker å kalle juksepepper.

Rosépepper brukes i fiskeoppskrifter, risotto, kjøtt, kaker og bakevarer, edikker og viner. Blandingen “kreolsk” består av svart pepper, hvit pepper, grønn pepper og rosa pepper. Brukes også ofte som dekorpepper.

Se også forskjellige:Krydder
<< tilbake til oversikten